„Am discutat puțin despre chestiunile curente și despre chestiunile imediat următoare, mai ales despre cele legate de sesiunea de la Strasbourg de săptămâna viitoare, luni-joi. Domnia sa nu va putea participa la Strasbourg, este într-un concediu medical pe care l-a luat până pe data de 10 aprilie. În următoarea perioadă este la Bruxelles pentru refacere”, a afirmat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a precizat că a vorbit cu europarlamentarul PMP de două ori, atât ieri, 29 martie, cât și astăzi, pe probleme care țin de Parlamentul European, și că Traian Băsescu a și glumit.

Este un om care a fost afectat de o boală, care a suferit, dar a și glumit la un moment dat. Am vorbit ieri 10-15 minute și astăzi din nou, pe chestiuni parlamentare.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan:

„Băsescu părea împăcat”

Europarlamentarul PNL a adăugat că l-a întrebat pe Traian Băsescu ce părere are despre faptul că a rămas fără paza SPP și fără vila de protocol din cartierul Primăverii.

„A fost foarte înțelept. A zis, «Rareș, știu că pare ciudat, dar să știi că nu mi se pare ceva… Pentru că altfel, dacă nu puneau imediat în aplicare decizia instanței, puteau fi acuzați că tergiversează și puteau avea probleme. Nu mi se pare nimic anormal din partea SPP și nici din partea RAAPPS. Sunt decizii normale după verdictul instanței». Deci, părea foarte împăcat cu această chestiune”, a menționat Rareș Bogdan.

Instanța: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Maria Băsescu a declarat astăzi, 30 martie, pentru Antena 3, că fostul președinte Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles unde fusese internat săptămâna trecută, la câteva zile după ce instanța supremă a stabilit definitiv că acesta a fost colaborator al Securității.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv, pe 23 martie, că Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă înainte de 1989.

Pe 25 martie, au apărut informaţii potrivit cărora fostul preşedinte s-a simţit rău, în urma deciziei instanţei supreme şi că ar fi ajuns la spital, în Paris. Ulterior, surse apropiate lui Traian Băsescu au transmis că acesta este la Bruxelles.

Băsescu a pierdut și vila de protocol din Primăverii

Luni, 28 martie, RAAPPS a transmis, la solicitarea Libertatea, că fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile să elibereze vila de protocol din cartierul bucureștean Primăverii, aflată pe strada Gogol, după decizia definitivă a instanței că Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

În urma deciziei ÎCCJ de colaborare cu Securitatea, Traian Băsescu pierde drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de Parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial.

Este vorba despre:

  • casa de protocol din cartierul Primăverii
  • indemnizația lunară de 11.148 de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis
  • pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP.
Urmărește-ne pe Google News