MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 13:45

Răspunsul Rusiei, după ce SUA au decis să impună Moscovei noi sancțiuni

Distribuie

Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancțiuni impuse de SUA care au vizat oameni de afaceri, oficiali și companii ruse, a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Afirmațiile lui Riabkov reprezintă un răspuns la cele ale ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, care a declarat că Statele Unite vor impune un nou set de sancțiuni Rusiei, în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din orașul Douma (Siria), atribuit regimului condus de Bashar Al-Assad.

Riabkov a spus că Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei ar putea să ofere Kremlinului posibilitatea de a restricționa importuri din Statele Unite, potrivit Mediafax.

Departamentul Statelor Unite al Trezoreriei a anunțat săptămâna trecută sancțiuni care vizează 7 afaceriști ruși, 12 companii afiliate sub controlul acestora și 17 oficiali guvernamentali de la Moscova. Noile sancțiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar și energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Casei Albe contra Kremlinului din cauza presupuselor intervenții în alegerile prezidențiale americane în 2017.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU a declarat că noile sancțiuni impuse țării lui Vladimir Putin sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar Al-Assad.


#salvatipipera/ Viceprimarul Sectorului 2: 'Unde sunt clădiri în care lucrează zeci de mii de oameni, nu ai cum să faci parcări publice'

Loading...
Comentarii