Mergi direct la conținut »
Reacția lui Trump după ce s-a aflat că avocatul său l-a înregistrat când vorbeau despre plătirea unui model Playboy
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Reacția lui Trump după ce s-a aflat că avocatul său l-a înregistrat când vorbeau despre plătirea unui model Playboy

Președintele american a scris pe Twitter un mesaj în care susține că nu a făcut nimic răi și atacă FBI pentru perchezițiile efectuate în biroul avocatului Michael Cohen. Mesajul vine după ce presa americană a aflat că avocatul l-a înregistrat pe Trump atunci când vorbeau despre plata unei sume de bani pentru semnarea unui acord de confidențialitate modelului Playboy Karen McDougal.

”E de neconceput ca guvernul să intre cu forța în biroul unui avocat (la primele ore ale dimineții) – aproape nemaiauzit. Chiar și mai de neconceput este ca un avocat să-și înregistreze clientul – complet nemaiauzit și probabil ilegal. Vestea bună este că președintele vostru favorit nu a făcut nimic rău”, este mesajul publicat de Trump pe Twitter sâmbătă.

Înregistrarea despre care vorbește Trump a fost realizată de Cohen și a fost găsită de FBI în timpul unei percheziții efectuate în biroul avocatului în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală şi bancară, ce nu are legătură cu președintele.

Documentele și fișierele ridicare de la acesta au fost folosite și în ancheta privind plățile ce ar fi fost efectuate de acesta din urmă pentru a cumpăra tăcerea unor femei cu care ar fi avut relaţii extraconjugale, în special cazul actriţei de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, căreia magnatul imobiliar i-ar fi oferit, prin intermediul lui Cohen, 130.000 de dolari.

Discuţia înregistrată făcea referire la Karen McDougal, fostă starletă Playboy care, în august 2016 a vândut, pentru 150.000 de dolari, către American Media Inc, editorul săptămânalului The National Enquirer, povestea unei relaţii pe care preşedintele Trump a negat-o. Karen McDougal a afirmat că a avut o relaţie „romantică de zece luni în 2006 şi 2007” cu Donald Trump, aşadar cu câteva luni după căsătoria acestuia din urmă cu Melania.

Existenţa acestei înregistrări a fost confirmată publicaţiei The New York Times de un alt avocat al lui Trump, fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, care afirmă că în final nu a fost efectuată nicio plată pentru un acord de confidenţialitate cu Karen McDougal.


Citește și: Detalii neștiute din viața lui Ilie Micolov. A fost economist și jucător de hochei și nu mai avea buletin


Close
Închide
  Close