Mergi direct la conținut »
Reacţia PNL, la scrisoarea lui Frans Timmermans: "Există riscul major pentru România să se activeze Articolul 7 din Tratat, suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacţia PNL, la scrisoarea lui Frans Timmermans: "Există riscul major pentru România să se activeze Articolul 7 din Tratat, suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE"

Reacţia PNL, la scrisoarea lui Frans Timmermans: „Există riscul major pentru România să se activeze Articolul 7 din Tratat, suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, luni, scrisoarea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, către oficialii români, despre îngrijorările privind modificările la Codurile Penale. Liberalul spune că există riscul major ca României să îi fie suspendat dreptul de vot în Consiliul European iar PSD şi ALDE riscă să pună sub semnul întrebării apartenenţa ţării noastre la UE.

De Valentina Postelnicu,

„Tocmai Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, arată unde a dus PSD România, trăgând un semnal de alarmă clar că, în cazul în care PSD-ul lui Dragnea şi PSD-ul lui Tăriceanu continuă acţiunea sistematică împotriva independenţei justiţiei prin modificări ale Codului penal, Codului de procedură penală, ale legilor Justiţiei care să avantajeze infractorii, care să dezincrimineze fapte care sunt considerate infracţiuni, există riscul major pentru România să se activeze procedura prevăzută în articolul 7 din Tratat şi anume suspendarea dreptului de vot al României la nivelul Consiliului UE”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL acuză PSD şi ALDE că riscă să marginalizeze România şi chiar să pună sub semnul întrebării apartenenţa României la UE.

„Orice vot pentru candidaţii PSD sau ALDE este un vot care va face rău României, pentru că la ora actuală atât PSD cât şi ALDE sunt partide marginalizate, care nu sunt acceptate la nivel european, care fac un rău imens României”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL”, a mai spus el.

Comisia Europeană a confirmat luni că prim-vicepreşedintele Frans Timmermans le-a trimis autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România.

Scrisoarea este adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă, după cum a declarat în conferinţa de presă a CE purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas.


Citeşte şi:

VIDEO / Cum ajungi din cetățean, activist. Bucureștenii au presat autoritățile să facă podul din Herăstrău de sub calea ferată. Acum, caută o soluție pentru podul Constanța

Close
Închide
  Close