MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 16:49 , de Theodor Istrate

Record de absenteism în Vaslui la bacalaureatul de toamnă. Un sfert dintre candidați nu s-au prezentat la examen

Distribuie

Record de absenteism în Vaslui la bacalaureatul de toamnă. Aproape un sfert dintre candidații înscriși în județul Vaslui la prima probă a sesiunii de toamnă a bacalaureatului nu s-au prezentat la examen. De asemenea, unul dintre candidați a fost eliminat din sală după ce a fost prins cu un telefon mobil asupra sa.

Record de absențe în prima zi a bacalaureatului de toamnă. Nu mai puțin de 88 din cei 380 de candidați înscriși nu s-au prezentat la proba scrisă la limba și literatura română. Mulți dintre cei absenți provin din mediul rural, însă nu s-a pus problema ca aceștia să nu ajungă la examen din motive obiective, cum ar fi cel al transportului.

Șefii Inspectoratului Școlar Județea (ISJ) Vaslui cred că unul din motivele absenteismului mare ar fi lipsa de pregătire pentru susținerea examenului.

„Din cei 292 candidați prezenți, unul a fost eliminat, în centrul de la Liceul ”Ștefan Procopiu”. Nu știm dacă a fost prins copiind, însă asupra sa a fost găsit un telefon mobil, obiect interzis în sala de examen, așa cum prevede metodologia”, a declarat, luni, pentru Libertatea inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristiana Botan.

Numărul total al candidaților înscriși în județul Vaslui pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului este de 875, mulți dintre aceștia susținând examen și la două sau trei probe.

Pentru miercuri, atunci când va avea loc proba obligatorie a profilului, s-au înscris 605 candidați care, la fel ca și la limba și literatura română, vor susține examenul în cele trei centre din județ, două în Vaslui și unul în Bârlad.

Citește și: 

Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați

Citește mai multe despre record și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii