MENIU CAUTĂ
05 Iun. 2018 07:00 , de Florin Ghioca

Regizorul Cristi Puiu condamnă noile tehnologii care ”alienează” oamenii: „Este foarte grav. Intri în jocul ăsta şi te trezeşti deodată singur”

Distribuie

Regizorul Cristi Puiu a participat la TIFF la o întâlnire cu publicul, prilejuită de lansarea pe blueray a filmului său "Aurora", în care joacă şi rolul principal. Cu acest prilej, cineastul a vorbit despre noile tehnologii, condamnând dependenţa de social media.

"În toate tehnologiile astea noi cumva se alimentează minciuna tot mai mult. Noi nu suntem conştienţi, dar participăm la jocul ăsta şi alimentăm această minciună. Adică tu ştii bine că nu ţi-e bine, dar pe Facebook pui nişte poze cu tine foarte mişto. Cum e asta? De ce să faci asta? Poate că e vorba de o formă de terapie. Şi atunci ceilalţi se vor raporta la nişte imagini cu tine unde tu apari sănătos, voios, împlinit, de invidiat. Nu se poate să tolerezi o asemenea tâmpenie! Adică e foarte grav! Şi dacă spui lucrurile astea oamenii devin şi mai agresivi", a declarat Cristi Puiu. "Ca şi cum tu i-ai împiedica pe ei să fie, deşi tu îi inviţi să FIE. Băi, oameni buni, poate că e momentul să începeţi să fiţi, nu doar să vă jucaţi cu impresiile, să vă doriţi în permanenţă să fiţi altceva, altcineva! Să-ţi anulezi cu totul simţul critic, spiritul critic... nu se poate aşa ceva!", a răbufnit regizorul filmului "Moartea domnului Lăzărescu".

El a tras un semnal de alarmă în privinţa capcanelor care ne pândesc în lumea virtuală. „Toate tehnologiile astea noi conţin tot felul de promisiuni şi nimeni nu vorbeşte de efectele nocive, toxice. Intri în jocul ăsta şi te trezeşti deodată singur, nu înţelegi de ce eşti singur. Ai ales să fii singur. E foarte grav ce se întâmplă. Nu vreau să fac pe profetul, dar mi-e teamă”, a mai adăugat cineastul, care a mărturisit că nu vrea să intre „în zoaiele Facebook-ului”.

CITEȘTE ȘI

VIDEO EXCLUSIV / Andreea Esca n-ar refuza un rol într-un film: Dacă mi se potriveşte şi consider că iese bine'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii