Mergi direct la conținut »
G4Media: Remus Rădoi are 30 de contracte cu statul din care încasează 4,3 milioane de euro. Firmele sale sunt controlate prin interpuși iar majoritatea contractelor provin din guvernarea PSD
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

G4Media: Remus Rădoi are 30 de contracte cu statul din care încasează 4,3 milioane de euro. Firmele sale sunt controlate prin interpuși iar majoritatea contractelor provin din guvernarea PSD

Remus Rădoi, zis Codiță, interlopul care a fost solicitat de șeful Poliției Caracal să-i ajute la găsirea Alexandrei, fata ucisă în Caracaș, are contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro. Mai bine de 30 de contracte cu statul are Rădoi, toate înregistrate în SEAP, conform cerințelor legale, potrivit G4Media.

De Mihai Niculescu,

Rădoi nu este însă implicat direct, ci prin interpuși, pentru că are interdicție încă din anul 2009 pentru a desfășura activități cu firme de pază și protecție. Angajații săi păzesc spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii.

Remus Rădoi trece drept un om de afaceri, cu discotecă și firme de pază și protecție. Se laudă că are 1800 de angajați și plătește taxe uriașe către stat. ”Vreau să evoluez spre lumină”, spunea el, în timp ce conducea un Rolls Royce Phantom de 440.000 de euro pe străzile prăfuite ale Caracalului.

Potrivit G4Media, Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan.

Rădoi controlează firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție prin interpuși, cum ar fi soacra sa, întrucât a fost condamnat cu suspendare și are interzis dreptul de a deține firme de pază, după ce, în 2009, s-a încăierat cu rivalul din clanul Vacă. Potrivit presei locale, Codiță a preluat firma Spartan de la Henri Saouma, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, un om de afaceri de origine libaneză condamnat la 8 ani de detenție pentru evaziune fiscală (sentința nu e definitivă).

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

Potrivit G4media, există în SEAP 30 de contracte ale firmelor Safety Security și Spartan începând cu 2013. Cele mai multe contracte au fost obținute însă în ultimii ani, după ce PSD a preluat puterea.

Astfel, firmele lui Codiță au contracte de pază cu CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria Caracal, RAR, Agenția națională de îmbunătățiri funciare (ANIF), Direcția generală a finanțelor publice Craiova, Compania de apă Olt SA, CET Govora, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de sănătate publică Dolj și Spitalul de urgență Petroșani. Valoarea celor 30 de contracte depășește suma de 4,3 milioane de euro.

Contractul cu ANIF. În iulie anul trecut, firma lui Codiță, Safety Security, a încheiat două contracte acord-cadru pe o perioadă de patru ani, în valoare de peste 300.000 de euro, pentru paza a două loturi din sistemele de irigații. E vorba de pază pentru filiala teritorială Mureș Oltul Mijlociu (Alba) și pentru filiala teritorială Dunărea Inferioară (Brăila).

Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
Recomandări
Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
 

ANIF, contract și cu partenerii de afaceri ai lui Dragnea junior și Tel Drum. În același anunț de atribuire, ANIF declară că a acordat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro și firmei Europrotect Security din Alexandria. Aceasta este deținută de parteneri de afaceri ai lui Dragnea junior și a păzit activele Tel Drum.

Contractul lui Rădoi cu RAR. Pe 23 august 2018, Safety Security a încheiat un contract acord cadru pentru 4 ani în valoare de peste 1,8 milioane de euro și pentru paza a 3 reprezentanțe RAR din Ardeal.

Contractul cu Compania de apă Olt SA. În iulie 2015, firma de pază controlată de Rădoi a încheiat un acord cadru și pentru paza a 15 obiective ale Companiei de apă Olt SA în valoare de peste 730.000 euro.

De subliniat în context că fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de DNA pentru presupuse șpăgi primite în 2009 pentru a acorda contracte de la Compania de apă Olt (detalii aici).

Contractul cu CET Govora. Potrivit SEAP, în ianuarie 2017, 2018 și 2019, firma de pază Safety Security a lui Rădoi a încheiat 3 contracte subsecvente pentru paza CET Govora în valoare de 360.000 de euro.

Citește mai mult pe G4Media.

Close
Închide
  Close