Mergi direct la conținut »
Mesajul Comisiei Europene după discursul premierului Viorica Dăncilă. "Înțeleg că este vorba de multe interese care sunt în joc în România, dar cred că nu trebuie să fim implicați în asta"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul Comisiei Europene după discursul premierului Viorica Dăncilă. "Înțeleg că este vorba de multe interese care sunt în joc în România, dar cred că nu trebuie să fim implicați în asta"

Mesajul Comisiei Europene după discursul premierului Viorica Dăncilă. „Înțeleg că este vorba de multe interese care sunt în joc în România, dar cred că nu trebuie să fim implicați în asta”

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a reacționat după ce premierul Viorica Dăncilă a spus că își dorește ca România să fie tratată cu respect.

De Dana Aramă,

„Cei care spun aceste lucruri ar trebui să știe că, dacă există o instituție şi un preşedinte de instituţie care au discutat în mod constant şi public despre nevoia de a conecta Estul cu Vestul, aceasta este Comisia Europeană şi Jean-Claude Juncker (președintele CE – n.r.), prin discursul său despre Starea Uniunii, cu toată munca pe care am depus-o pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă și cu toate investițiile noastre pe probleme specifice, precum calitatea dublă a produselor alimentare.

Deci, sincer, cei care spun aceste lucruri ar trebui mai degrabă să ne urmărească mai îndeaproape. Înţeleg că este vorba de politică, înţeleg că este vorba de multe interese care sunt în joc în România, dar cred că nu trebuie să fim implicaţi în asta”, a spus Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit digi24.ro.

Răspunsul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene a venit după ce acesta a fost chestionat de o jurnalistă despre declarația premierului României.

„Eu, ca premier, o să cer ca ţara mea să fie tratată cu demnitate. Să nu se mai întâmple să acceptăm ce ni se impune fără a mai avea propria noastră opinie. Să fim criticaţi când ştim că nu merităm acest lucru. Să fim sancţionaţi doar pentru că suntem o ţară din estul Europei. Sunt un pro-european convins, dar acest lucru nu mă împiedică să cer respect pentru ţara mea. Sunt convinsă că vom duce la capăt şi preşedinţia rotativă. După aceste 6 luni vom fi trataţi cu respect şi admiraţie”, a afirmat duminică premierul României, Viorica Dăncilă.

Citește și: ANALIZĂ EURO. Tricolorele au terminat pe locul 4, după evoluții modeste în partea a doua a turneului. Cum le-am lăudat un pic, cum n-au mai jucat nimic!

 

Close
Închide
  Close