MENIU CAUTĂ
20 Mai. 2018 13:25

Replica unui șofer care a folosit Waze și a fost oprit de Poliție: „Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă”

Distribuie

Replica unui șofer care a folosit Waze și a fost oprit de Poliție a stârnit amuzamentul oamenilor care au accesat duminică pagina de Facebook a Ministerului de Interne. Cel oprit pentru un control le-a spus agenților că nu trebuiau să fie pe „strada cealaltă”, așa cum înțelesese de la Gabriela – „fata asta care vorbește la Waze”.

Dialogul dintre șofer și echipajul de Poliție a fost publicat de reprezentanții Ministerului de Interne, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

„Dialog aseară între un șofer și un polițist:

– Dar nu trebuia să fiți aici!

– De ce?

– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!

– Gabriela fiind cine?

– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu…dacă nu aveți, nu suflu!

Concluzii:

  1. Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate…
  2. Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!
  3. Dacă sunteți reticent și agresiv nu rezolvați nimic! Din contră, asta vă poate agrava situația.

Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimația etc. când a fost oprit de poliție într-o altă țară? Ne puteți spune și nouă ce reacție au avut polițiștii?”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Aplicația Waze este una dintre cele mai populare la nivel mondial care oferă șoferilor informații despre trafic în timp real și este periodic updatată. Recent, dezvoltatorii au inclus în Waze o funcție pentru șoferii uituci.


Citește și FOTO/ Cum s-au îmbrăcat Prinţul Harry şi Meghan Markle la recepţia de la Frogmore House


 

Citește mai multe despre control, Poliție și waze pe Libertatea.

Comentarii