22 Noi. 2009 13:38

Ambasadorul român la Londra a cerut reeditarea episodului „Top Gear” filmat în România

Distribuie

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, s-a declarat 'surprins şi dezamăgit' de referirile la Borat şi la ţigani din ediţia filmată în România a popularei emisiuni Top Gear, difuzată recent de BBC şi BBC2. Oficialul român  a cerut producătorilor emisiunii reeditarea şi scoaterea replicilor "ofensatoare".

„Anticipăm un răspuns pozitiv la solicitările noastre de a face schimbări în emisiune”, a spus ambasadorul Ion Jinga

Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond au filmat  în ţara noastră primul episod din noua serie a emisiunii „Top Gear”, numit „Decapotabile în România”.

În momentul în care a intrat într-o zonă rurală, Clarkson a spus că intră ‘în ţara lui Borat’, aluzie la filmul lui Sacha Baron Cohen despre un prezentator fictiv de televiziune din Kazahstan. În timpul emisiunii, Clarkson a mai spus: ‘Port această pălărie pentru ca ţiganii să creadă că sunt de-al lor. Mi s-a spus că pot fi violenţi dacă nu le place de faţa cuiva’.

De asemenea, Clarkson apare în episodul filmat în România spălându-se pe faţă şi spunând „cât de tare – apă comunistă proaspătă”, mai scrie Sunday Express, adăugând că remarca a fost făcută în pofida faptului că România nu este condusă de comunişti.

Totuşi, pe finalul emisiunii, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May s-au revanşat şi au spus  despre Transfagarasan ca este cel mai uimitor drum pe care l-a vazut vreodata.

„Construit în anii ’70, acesta este Transfăgarasanul. 6.000 de tone de dinamita au fost folosite pentru realizarea acestuia şi 40 de vieţi au fost pierdute. Dar de deasupra arăta ca sş cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodata pentru a crea o mare fundă a perfecţiunii automobilistice. „, spune Jeremy Clarkson aflat la volanul unui Aston Martin.

„Acesta este cel mai bun drum din lume! România îţi mulţumim că ai acest drum. Putem să râmanem aici pentru totdeauna?” a mai spus Clarkson.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, miercuri, 19 septembrie 2018. Scorpionii trag unele concluzii greșite
Loading...
Comentarii