Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, personalul medical din TIR a semnalat avaria la ventilatoarele la care erau conectați pacienții echipei tehnice a spitalului, invocând o supratensiune.
În unitatea medicală era și un reprezentant al firmei distribuitoare a ventilatoarelor, cea care asigură mentenanța lor, însă acesta a refuzat să intre în unitatea mobilă.
„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”, se arată în comunicatul transmis de DSU.
Surse medicale au declarat pentru ziarul Libertate că o primă defecțiune a avut loc luni în jurul orei 14.00. Atunci a fost chemat angajatul care se ocupă de mentenanță, însă el a refuzat să intre în TIR-ul ATI. Ulterior, în jurul orei 18.00 s-a produs avaria generală.
Ulterior, bărbatul a revenit în TIR-ul ATI, alături de polițiști, potrivit Digi 24.
„Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, mai transmis autoritățile.
Trei pacienți au murit, iar alți cinci au transferați în alte unități medicale din București, după ce a apărut o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro