De Ana Hațeg,

Două turiste din Japonia s-au oprit să ia masa în zona istorică a Romei, la restaurantul Antico Caffè di Marte situat în apropiere de castelul Sant’Angelo. Au comandat câte o porție de spaghete cu fructe de mare și câte o apă, scrie ilmessaggero.it.

Atunci când a venit nota de plată li s-a cerut să plătească 349.80 euro pentru mâncare și încă 80 de euro serviciile. În total, cele două au achitat 429.80 euro.

Tinerele au postat nota pe Twitter, iar mesajul lor a devenit viral, făcându-i și pe alți turiști să reacționeze și să facă plângeri cu privire la notele exorbitante pe care le-au primit la același restaurant.

Minh Ngoc Bui, care este vietnameză, dar locuiește în Germania, este unul dintre cei care au reacționat pe pagina de Tripadvisor a restaurantului și a povestit cum ospătarul le-a recomandat să încerce un platou cu mix de pește și fructe de mare care costa 6,5 euro.

Dar atunci când le-a venit comanda au primit în jur de 2 kilograme de pește, iar pe nota de plată au fost trecute 4,8 kilograme ceea ce a făcut ca nota de plată să fie 476.40 euro dintre care 315 euro mâncarea la care s-au adăugat încă 40 de euro servicii și 40 de euro tips, scrie CNN.

Într-un răspuns pentru presa italiană, reprezentanții restaurantului au declarat că „Meniul nostru este clar, totul este scris în detaliu, trebuie doar să te uiți la prețuri”. Iar în ceea ce privește suma de 80 de euro pentru servicii, ei susțin că ospătarii îi întreabă pe clienți dacă vor să plătească și că e la alegere între 10 și 20% din nota de plată.

Publicația italiană Il Messaggero spune, însă, că notele de plată exagerate nu sunt o noutate în Roma acolo unde sunt celebrii aripioarele de pui cu cartofi prăjiți la prețul de 204 euro în zona Vaticanului, doi burgeri cu cafele cu 80 de euro lângă San Pietro sau pastele cu aur de 695 de euro în Piazza Navona.

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Cuplul de germani care droga băieți minori, racolați din zona Gării de Nord, înainte de a-i abuza sexual. Au fost „animatori pentru copii” în hoteluri din mai multe ţări!

„Polițistul și primarul zic că suntem jegoși. Dar suntem amărâți, nu jegoși”. Cazul elevei coborâte din autobuz: discriminare sau corectitudine politică?

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile