Ingrediente pentru blat: un ou, 4 linguri ulei, 4 linguri zahăr, 4 linguri lapte, o linguriţă bicarbonat, făină cât cuprinde.
Ingrediente pentru cremă: 4 linguri făină, o cană zahăr, două linguri cacao, esenţă de rom, 500 ml lapte, 200 g unt sau margarină.
Preparare: Se freacă oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi laptele, bicarbonatul stins cu oţet şi făină cât cuprinde pentru a ieşi un aluat potrivit de tare. Coca se face sul şi se împarte în 6 părţi egale. Se întinde fiecare bucată şi se taie cu o farfurie care se potriveşte cu dimensiunile tigăii în care se vor coace pe rând, pe ambele părţi, fără ulei.
Tigaia trebuie să fie bine încinsă. Pentru prepararea cremei se amestecă toate ingredientele şi se pun pe foc, lăsându-se câteva minute. Se ung foile coapte cu această cremă şi se pun la rece. Se poate orna cu frişcă sau cu glazură de ciocolată.
Concurs
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări e “da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei.
Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea. ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti, şi poţi câştiga un set de accesorii pentru bucătărie, oferite de Libertatea şi Carrefour.