Ingrediente: 250 g crenvursti, 2-3 legaturi de ceapa verde, o legatura patrunjel verde, 1/2 lingura faina, 1/2 borcan iaurt, sare, 1 1/2 l apa.
Mod de preparare: Se fierb crenvurstii taiati bucatele intr-un vas cu 1/2 l apa. In alt vas, se fierbe ceapa verde curatata si tocata marunt. Se adauga faina amestecata cu putina apa rece si crenvurstii fierti si scursi de apa, lasandu-se sa mai fiarba impreuna 10-15 minute. Se potriveste de sare. Se rastoarna iaurtul in castron apoi se adauga treptat ciorba fierbinte. Pe deasupra, se presara patrunjel si marar verde, tocate marunt.
(trimisa de Violeta-Elena Banciu, str. Ursa-mica nr. 15, sector 5, Bucuresti)
Imam Baialdi
Ingrediente: Cinci vinete, un pahar de untdelemn, doua cepe mari, 4-5 rosii, sare, piper, patrunjel proaspat, cinci catei de usturoi, zahar dupa gust.
Preparare: Dupa ce li se scot cozile, vinetele se spala bine, se cresteaza adanc de-a lungul, fara sa le strapungem, punem putina sare in crestatura si le lasam sa stea astfel cam un sfert de ora ca sa iasa apa amaruie din ele. Apoi le stergem cu un prosop si le prajim putin in untdelemn fierbinte, pana se rumenesc bine. In timpul acesta, curatam cepele, le taiem felii si le prajim in ulei, pana devin aurii. Le luam din tigaie si-n locul lor punem rosiile taiate felii, usturoiul tocat, sare, piper, patrunjel verde, tocat marunt. Cand sunt rumenite, punem la loc ceapa, amestecam totul si cu aceasta compozitie umplem vinetele prin crestaturi apoi le asezam intr-o tava, cu umplutura in sus, turnam restul de ulei, ca si cel din tigaie, acoperim cu felii de tomate pastrate deoparte, adaugam putina apa si dam la cuptor, la foc potrivit unde trebuie sa stea o ora si un sfert. Se serveste cald sau rece, dupa gust.
(trimisa de Mihaela-Natalia Hunyadi, str. Gruiului, Campulung, jud. Arges)