MENIU CAUTĂ

Risc de avalanşă în Munţii Gutâi, pe versantul Creasta Cocoşului

Distribuie

Riscul producerii unor avalanşe în Munţii Gutâi, în zona Creasta Cocoşului (1.428 metri) este foarte ridicat. Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată, duminică, la staţia meteo de pe Vf. Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei - minus 33 grade Celsius.

„Serviciul Salvamont menţine avertizarea privind riscul producerii unor avalanşe pe Creasta Cocoşului din Munţii Gutâi. Aici, zăpada a devenit instabilă, la altitudini înalte, precum şi pe văile din vecinătate, iar stratul de zăpadă depăşeşte 100 cm. Pentru a preveni riscul unor posibile accidente, salvamontiştii au montat în zonă panouri de avertizare şi de acces restricţionat pe traseul spre Creasta Cocoşului. Din nou atragem atenţia amatorilor de drumeţii montane să nu se aventureze pe trasee şi să ţină cont de recomandările salvamontiştilor şi jandarmilor montani”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, potrivit Agerpres.

În zonele montane (Munţii Gutâi, Munţii Pietrosul Rodnei şi Munţii Ţibleşului ) stratul de zăpadă măsoară 77 cm în Pasul Gutâi, 76 cm la Cavnic, 69 cm la Firiza, 64 cm la Băiuţ, 57 cm la Luhei, 50 cm la Coroieni, 43 cm pe Valea Vaserului, 38 cm în Poiana Borşa şi Baia Borşa, 30 cm.

Citește și

Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris, cu nevasta

 

Comentarii