Mergi direct la conținut »
Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare

Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare

Producătorul britanic de motoare de avioane Rolls-Royce vrea să realizeze taxiuri zburătoare și a demarat căutările pentru găsirea unui partener, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Rolls-Royce a anunţat că a creat planurile pentru un vehicul electric cu decolare şi aterizare verticală (EVTOL), respectiv un taxi zburător care ar putea transporta 4-5 oameni, cu o viteză de până la 400 de kilometri pe oră, pe o distanţă de peste 800 de kilometri.

”Vehiculul aflat în fază de concept utilizează tehnologia turbinei pe gaz pentru a genera electricitatea care alimentează şase propulsoare electrice proiectate special pentru a a avea un nivel de zgomot scăzut”, a anunţat Rolls-Royce.

Rolls-Royce produce deja motoare de avioane, nave și elicoptere și este diferit de constructorul auto cu același nume, care este aflat în proprietatea BMW.

Cursa miliardarilor

Rolls-Royce se alătură astfel gigantului franco-german Airbus, care are planuri similare, dar și unui număr tot mai mare de invetitori din lumea tehnologiei.

Este vorba de Larry Page – cofondator Google – care a investit deja în trei firme care vor să realizeze mașini zburătoare.

De altfel, Larry Page testează deja mașini zburătoare în Noua Zeelandă.

De asemenea, Uber are planuri similare și a realizat un proiect cu producătorul brazilian de avioane Embraer. Serviciul de transport estimează că vom avea mașini zburătoare în zece ani.

Un alt caz este cel al miliardarului Paul Sciarra, cofondator al Pinterest, are și el astfel de planuri.

Alături de aceștia se regăsesc și compania chineză Ehang, care a prezentat deja prototipul unei drone capabile să transporte pasageri, dar și firmele Terrafugia, Lilium Aviation, AeroMobil (Slovacia) și Urban Aeronautics (Israel).

Close
Închide
  Close