De Răzvan Mihalașcu,

Cazul de-o violență ieșită din comun a stârnit controverse în Cipru, unde organizațiile neguvernamentale și parlamentarii acuză autoritățile că nu au luat măsuri pentru a opri abuzurile la care sunt supuse femeile, notează Financial Mirror.

După ce a fost atacată cu acid, românca a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, având răni grave în zona feței, abdomenului și a picioarelor. Femeia a fost transportată la Secția de Arși a Spitalului din Nicosia, fiind sedată și intubată.

Între timp, polițiștii l-au arestat joi pe soțul româncei, un cipriot în vârstă de 57 de ani, acuzat de tentativă de omor. Bărbatul a recunoscut că a comis atacul în Limasol.

Potrivit anchetatorilor ciprioți, incidentul șocant a avut loc miercuri în locuința unei prietene a româncei, unde aceasta se mutase în urma unui scandal monstru cu soțul ei.

Potrivit Cyprus-mail.com, românca de 40 de ani a depus actele pentru a divorța de soțul ei, acuzat că ar avea un comportament violent. Femeia a părăsit locuința familiei vinerea trecută și locuia împreună cu o prietenă în Zakaki.

Soțul româncei ar fi sunat-o în repetate rânduri și a amenințat-o, spunându-i să se întoarcă acasă. Miercuri, cipriotul a aflat unde se mutase femeia și a pus la cale un plan de răzbunare.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Individul a stropit-o pe româncă cu acid și apoi a plecat de la fața locului. Șocați, vecinii au sunat la ambulanță, iar ulterior, soțul româncei a sunat la Poliție și a mărturisit fapta pe care o comis-o.

În timpul interogării, cipriotul a spus că a cumpărat acidul în urmă cu câteva zile și avea de gând să-și atace soția dacă va renunța la divorț.

Cu câteva zile înainte de atac, românca sunase la Poliție, spunând că fostul ei soț a ameințat-o că o „va arde cu acid”.

În noiembrie 2018, o româncă stabilită în Italia a fost atacată cu acid de fostul ei iubit. Agresorul, un bărbat de origine macedoneană, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Citeşte şi:

O româncă și fiica ei minoră au fost ucise de un criminal în serie în Cipru! Principalul suspect e militar în armata cipriotă

VIDEO. În fiecare zi, aproape 3.000 de femei sunt bătute în România. De Ziua Îndrăgostiţilor, românii sunt chemaţi să lupte împotriva violenţei domestice printr-un manifest

Toate investițiile pierdute de România în ultimii ani. De ce ne-au ”sărit” Mercedes, Audi, Volkswagen, Mitsubishi și Bosch

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură