De Cristian Anton,

Statul român va trebui să returneze 14,96 milioane de lei către UE, după ce Comisia Europeană a notificat Ministerul Agriculturii cu privire la necesitatea restituirii fondurilor, ca urmare a deficienţelor înregistrate în implementarea proiectului bursei de pește de la Tulcea.

Proiectul demarat în 2011 de ANPA a fost finalizat în 2016 și a fost inaugurat cu fast pe 8 aprilie 2019, tocmai pentru a nu se pierde banii europeni, dar nu a fost niciodată funcțional.

Guvernul României a anunțat pe 8 aprilie inaugurarea bursei de pește de la Tulcea, care avea să fie imediat închisă

”Practic, ce se dorea cu această bursă de peşte? Să se liciteze şi să comercializeze toată producţia piscicolă din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării. Trebuiau să aibă un sediu, un punct de colectare la Chilia, mijloace de transport şi un sistem informatic”, a declarat ministrul Agriculturii.

La auditul care a fost făcut de Curtea de Conturi, nu de către noi, s-a constat următoarele: singurele tranzacţii care s-au făcut au fost două tranzacţii în ziua inaugurării. Totul a fost doar pentru acea zi a inaugurării.

Ministrul Adrian Oros:

Nu doar Comisia Europeană a sesizat neregulile de la Tulcea, ci și autoritățile române. Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave, a precizat Oros.

Urmau să cumpere și un elicopter

”Au fost descoperite deficiențe grave: punctul de colectare nefuncţional, fără apă, fără nimic, navele de transport nu erau înregistrate şi nu era obţinută nicio autorizaţie esenţială”, a afirmat ministrul.

Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii că Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA
Recomandări
Marcel Ciolacu și-a anunțat colegii că Viorica Dăncilă va fi săltată de către DNA
 

El a susţinut că în acest proiect era prevăzută inclusiv achiziţia unui elicopter pentru ANPA, însă procedura de licitaţia a fost sistată.

Ministrul Agriculturii a cerut Corpului de control pe care îl coordonează să efectueze verificări cu privire la proiectul din Tulcea.

”Am trimis şi noi Corpul de control, să vedem ce s-a întâmplat, cine este vinovat pentru pierderea acestor sume şi pentru aceste investiţii făcute, în opinia noastră, prost, să vedem cum putem salva ideea”, a spus Adrian Oros.

”Ideea este generoasă, de a avea o bursă de peşte şi de a stimula producţia de peşte care este în România, pentru că noi deocamdată cumpărăm de afară cam 85% din consumul de peşte”, a adăugat ministrul.

Neglijență incredibilă: proiect fără racordare la utilități

Bursa de pește de la Tulcea ”a fost închisă imediat după inaugurarea premierului Dăncilă”, conform presshub.ro.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

”Proiectul este finalizat încă din anul 2016, însă Bursa nu a funcționat niciodată și, conform condițiilor impuse de UE, dacă investiția nu își dovedea utilitatea publică, fondurile europene trebuie returnate. Așa a apărut nevoia inaugurării proiectului și urgența efectuării a două tranzacții rapide”, arată sursa citată.

Potrivit acesteia, bursa nu a fost funcțională timp de trei ani din cauza unei erori a proiectului: investiția inițială nu prevedea și racordarea la utilități, deci bursa nu putea funcționa fără lumină și apă.

Viorica Dăncilă și Petre Daea au inaugurat bursa care avea să fie închisă după plecarea lor

Pentru a nu pierde banii europeni, autoritățile au inaugurat bursa de pește de la Tulcea pe 8 aprilie 2019, cu mare tam-tam, în prezența premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Agriculturii Petre Daea, a ministrului de Interne Carmen Dan, a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și a președintelui Consiliului Județean Tulcea Horia Teodorescu (PSD).

A fost singura zi în care a funcționat bursa de pește de la Tulcea și în care s-au făcut primele și ultimele două tranzacții.

După plecarea premierului Dăncilă, bursa de pește a fost închisă.

Citeşte şi:

Sorin Grindeanu a împărțit funcții pentru consilierele sale, fetele a doi senatori PNL și PSD. Penelistul are 10 case și 600.000 de euro în conturi

Autoritățile din Timișoara au cerut ajutorul armatei în cazul deratizării criminale. Presa locală: Mai mulți polițiști, contaminați

“Înșelăciune și abuz în serviciu”, asta urmărește Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni în cazul școlii care a luat bursele elevilor!

RECOMANDĂRI
Ioana Simion și Ilie Năstase s-au căsătorit religios în mare secret. „Am pus condiții!”. Primele imagini
GSP.RO
Ioana Simion și Ilie Năstase s-au căsătorit religios în mare secret. „Am pus condiții!”. Primele imagini
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor