De Mihai Niculescu,

Cei șase români de pe nava Diamond Princess au fost aduși sâmbătă dimineață, cu o aeronavă militară în România și au fost îmbarcați în ambulanțe dotate special, fiind duși într-o locație secretă. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a precizat că a preferat să țină secretă locația din București, deși alte țări aflate în situație similară au folosit baze militarizate.

„Aşa spune protocolul, aşa spune legea, în alte ţări aceste centre de carantină sunt militarizate, noi respectăm o procedură în care centrul este secret şi în care sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, cei 6 români se vor afla în centru timp de două săptămâni : „Cetăţenii români odată ajunşi pe Otopeni sunt luaţi şi duşi la centrul de carantinare, unde vor sta 14 zile. Având în vedere că ei au fost testaţi la îmbarcarea în nava italiană şi au ieşit toţi negativ, vor merge la centrul de carantină unde vor sta acele 14 zile. Suplimentar, noi, la sfârşitul celor 14 zile îi vom mai testa o dată”.

Românii de pe Diamond Princess au respectat carantina și până acum

Nelu Tătaru a explicat că românii au respectat carantina de pe vas având în vedere că sunt peste 100 de pasageri de pe acel vas depistaţi cu coronavirus iar două persoane au murit: „ei vin ca din zonă închisă, carantinaţi , fiind testaţi suplimentar pe acest transport al Protecţiei Civile”.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române i-a adus în ţară pe cei şase cetăţeni români repatriaţi din Japonia. Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Alți doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus se află în Japonia, iar MAE a comunicat că sunt în stare bună.

Citeşte şi:

Visul frânt al lui Vili, tânărul din Singureni ucis în atentatul din Germania. Avea planuri mari în satul natal

Rusănești, arena leilor locali! Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile

Românii de pe nava Diamond Princess au ajuns în țară și sunt puși în carantină. Raed Arafat: „Folosim echipamente achiziționate când era Ebola”

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile