De Mihai Niculescu,

Unul dintre românii blocați pe insulă, Răzvan Mihalachi, a relatat că, marți dimineață, reprezentanții Ambasadei României i-au informat că un feribot îi va prelua pentru a putea părăsi insula.

După amiază însă, situația s-a schimbat radical, Administrația Portuară din Samothraki a anunțat, prin afișe, dar și în urma discuțiilor cu turiștii, că vor fi preluați, dar cu nave de pasageri. Cu alte cuvinte, pot pleca, dar sunt siliți să-și abandoneze acolo mașinile!

Așa arată afișul Administrației Portuare din Samothraki
Așa arată afișul Administrației Portuare din Samothraki

Între timp, fiecare dintre turiști s-a descurcat cum poate, a mai relatat Răzvan. Cei mai norocoși au beneficiat de cazare, cu sprijinul autorităților locale.

„Există un fel de Asociație de Proprietari pe insulă. Iar turiștii care au beneficiat de cazare inițial, în acele locații afiliate au fost primiți și ulterior, cu sprijinul administrației locale, au primit un discount la cazare. Ceilalți au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu, au dormit în mașini, afară sau în port. Totuși, primăria le-a pus la dispoziție sala de sport. O singură masă a fost acordată în prima zi pentru toată lumea și de atunci ne-am descurcat fiecare cum am putut”, a mai povestit pentru Libertatea Răzvan Mihalachi.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Comunicatul Primăriei din Samothraki

Primarul localității a anunțat într-un comunicat că depune eforturi pentru rezolvarea situației. Proprietarii de pensiuni din zonă îi ajută pe turiștii în dificultate, la fel și Prefectura, a spus edilul.

„Înștiințare-Convocare Asistență pentru călătorii afectați

Primarul din Samothraki, din cauza situației de criză și a uriașelor greutăți cu care se confruntă în portul nostru vizitatorii insulei, l-a invitat în cursul dimineții la o consfătuire extraordinară pe primarul nou ales (actualul viceprimar și președinte al Consiliului, președinte și membru al Asociației Profesioniștilor, consilier local), în vederea organizării gestionării crizei. Toți participanții s-au mobilizat imediat. Problema este gravă și se referă pe de-o parte la deservirea călătorilor blocați pe insulă și pe de altă parte la găsirea unei căi de ieșire.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

În ceea ce privește călătorii blocați: s-a propus către oamenii de afaceri și a fost imediat acceptat ca vizitatorii interesați să se întoarcă gratuit în camerele pe care le-au închiriat.

În magazinele din Kamariotissa vor fi reduceri la cafea, băuturi răcoritoare etc pentru toți călătorii aflați în dificultate. Cei interesați pot lua o masă gratuită în restaurantele domnului Charanas, doamnei Marina Angelonia, domnului Giannelos, domnului Lazaros Stilianos, domnului Fotinos Fotis și la pizzeria Fournelo.

S-a solicitat asistență din partea Prefecturii Traciei și Macedoniei de Est, iar prefectul a răspuns prompt, această acțiune fiind finanțată și de prefectură. S-a hotărât să se pună la dispoziție sala de gimnastică a Liceului din Samothraki pentru cei care doresc să folosească spațiul și s-a oferit spațiu și în biserica din Kamariotissa. S-a dat posibilitatea de transport gratuit la și de la camping pentru care au rămas acolo și trebuiau să călătorească. Voluntarii pun la dispoziție sandvișuri și apă celor care au nevoie. Oamenii de afaceri locali care au posibilitatea sunt rugați să facă tot posibilul pentru a-i ajuta pe vizitatorii noștri în necazul incredibil cu care ne confruntăm”.

Citeşte şi:

Români blocați de mai multe zile pe insula elenă Samothraki, cuprinsă de incendii de vegetație | VIDEO

UPDATE/ Zeci de turiști români, blocați de două zile pe insula grecească Samothraki. Motivul: nu există niciun feribot care să îi preia

SCURTĂTURĂ: Cum ajungi în Grecia în mai puțin de șase ore

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni