MENIU CAUTĂ

Romaniţa a făcut parastas în vârf de munte pentru Adrian Iovan | Miercuri se împlinesc doi ani de la tragedia din Apuseni

Distribuie

Romaniţa Iovan, fiul ei şi al lui Adrian Iovan, Albert, dar şi prieteni apropiaţi ai familiei, alături de zeci de localnici din Horea, au urcat sâmbătă la 1.400 m altitudine, pe Vârful Petreasa din Munţii Apuseni, la locul tragediei aviatice. Din cauza accesului greoi, slujba care ar fi trebuit să înceapă la ora 13.00 a fost decalată o oră. Cele 20 de maşini cu care s-a plecat din comuna Horea au rămas la un moment dat înzăpezite, aşa că oamenii le-au abandonat şi au mers pe jos, prin pădure, spre locul pomenirii. Slujba a avut loc la troiţa şi altarul bisericesc numit ”Lumea văzută din cer”, ridicate de moţi după accident. Romaniţa a depus o coroană de flori, iar Albert a lansat un balon cu heliu în formă de aeronavă.
Pe 20 ianuarie 2014, avionul BN52 care decolase din Bucureşti pentru a ajunge la Oradea s-a prăbuşit în jurul orei 16.00. La bord se aflau 7 persoane: medicii Sorin Ianceu, Valentin Calu, Radu Zamfir şi Cătălin Pivniceru, studenta Aura Ion, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Comentarii