MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Rovana Plumb anunţă că PSD rămâne în familia europeană PES. „Sunt două lucruri pe care nu le vom negocia niciodată, independenţa justiţiei şi Constituţia”

Distribuie

Rovana Plumb a declarat, marţi, la dezbaterea electorală din studioul Libertatea, că Partidul Social Democrat va rămâne în familia socialiştilor europeni, în ciuda anunţului liderilor europeni privind statutul de "îngheţare a relaţiilor" cu formaţiunea din România.

„PSD nu critică UE”, a spus Rovana PLumb care a precizat că pe 20 iunie va avea loc o reuniune a PES, după alegerile europarlamentare.

Ea a spus că a fost o decizie de a nu se organiza nicun fel de eveniment pe timpul campaniei electorale.

„Ne vom continua activitatea în PES, voi transmite informaţiile corecte”, a mai spus Rovana Plumb, care face parte şi din conducerea PES.

Ea a menţionat că „sunt două lucruri pe care nu le vom negocia niciodată, independenţa justiţiei şi Constituţia României”.

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat, în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles, că relațiile cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, sunt înghețate până la alegerile europarlamentare. Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, mai anunţă oficialii PES.

PES mai precizează că va exista o discuție oficială în luna iunie, iar atunci urmează să se decidă dacă partidul lui Liviu Dragnea va mai face parte din familia socialiștilor europeni. Până atunci, niciun membru al PES nu va participa la evenimentele de campanie organizate de PSD în România, mai precizează comunicatul oficial.


Citeşte şi:

Recomandările culturale ale săptămânii. De la povestirile lui Buzzati, în care se stă în trafic ca în București, la podcastul despre relațiile de cuplu

Citește mai multe despre rovana plumb pe Libertatea.

Comentarii