De Mihai Niculescu,

Centrul Rus de Ştiință şi Cultură aparține de Ambasada Federației Ruse la București și se promovează intens pe rețelele sociale, pentru românii interesați de cultura și elita intelectuală rusă. La sediul centrului sunt organizate frecvent evenimente culturale cu public pentru prezentarea unor volume ale scriitorilor ruși contemporani, iar manifestările au continuat chiar și în timpul pandemiei de coronavirus.

Apelurile adresate cetățenilor au fost făcute de pe contul oficial de Facebook al instituției.

Iată ce au scris reprezentanții Centrului Rus de Ştiință şi Cultură pe 24 martie, când cetățenilor români li se “recomanda” să iasă din casă doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărarea de alimente.

“Prezentarea broșurii «Să-ți găsești nemurirea de erou în focul luptei»”.

Autorul broșurii – Pavel Krahmalev, traducerea – Diana Trofim și Serghei Virsta.

Lucrarea este dedicată poeților și ziariștilor înrolați în armată în perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Și în perioada coronavirusului noi lucrăm pentru dvs.

Această broșură este disponibilă pentru voi de mâine. O puteți ridica de la Centrul în perioada – luni, miercuri, vineri, între orele 10 și 15. Vă așteptăm!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a centrului.

Situația s-a schimbat însă în câteva zile. După intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, care a transformat “recomandările” în obligații, reprezentanții intelectualilor ruși și-au adaptat mesajul, afirmând că îi vor primi pe oaspeți după terminarea pandemiei, la o partidă de bingo rusesc.

“Bingo in stilul rusesc. Vă oferim un bun prilej să repetați numeralul, să învățați cuvinte noi.

Vă așteptăm la noi după terminarea pandemiei, la Campionatul Centrului la BINGO în stilul rusesc.

Sănătate multă vă dorim!”

Citeşte şi:

Harta cu spitalele afectate din România. Ministrul desemnat Nelu Tătaru le va cere medicilor infectați și fără simptome să trateze pacienții cu COVID-19

Adriana Nedelea LA FIX: Bilanţ actualizat COVID-19 în România: 209 decese şi 4.761 de îmbolnăviri. 344 noi cazuri în 24 de ore

“Va fi jale!” Avertisment dur în criza COVID-19 al Ramonei Ionescu, director demisionar al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov: “Riscul major sunt microbii multidrog rezistenți din secțiile ATI ale spitalelor românești”

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi