De Cristian Burcioiu,

La adăpostul celor 99,93 de procente care marchează profilul ADN al fetei, al mărturiei lui Dincă, dar și al altor probe, a fost declanșată procedura de declarare oficială a decesului Alexandrei.

Nu există un act constatator al decesului

În aceste condiții, poate fi însă Alexandra declarată oficial moartă? Există un raport antropologic, unul genetic, există o mărturie a lui Dincă și anumite indicii și elemente care duc la concluzia că fata ar fi fost ucisă în “casa groazei” din Caracal. Însă nu există un certificat medico-legal de constatare a decesului (CMDC) – extrem de important în cadrul procedurii judiciare -, în baza căruia poate fi eliberat certificatul de deces. Act care trebuie să conțină identitatea victimei, cauzele medicale ale morții (sufocare, strangulare, împușcare, înjunghiere…) și circumstanțele în care s-a produs decesul. Dar și numele unui specialist care a confirmat moartea.

“E foarte greu, dacă nu imposibil, de emis un asemenea document, pentru că legistul nu știe nimic. Nu are identitatea victimei, nu are cadavru, nici măcar bucăți mari dintr-un schelet. Nu știe ce a cauzat decesul și nici în ce circumstanțe s-a produs”, ne-a explicat un expert în medicină legală.

Accident mortal! Victima și-ar fi mutilat soția cu acid, chiar înainte de impact. Detalii șocante
Recomandări

Accident mortal! Victima și-ar fi mutilat soția cu acid, chiar înainte de impact. Detalii șocante

Există doar un raport, mai exact o expertiză sumară osteologică în care s-a găsit profilul ADN al Alexandrei. Dar unde, în dinți! Și nu se spune în câți. Ar putea foarte bine să fie în viață și fără un dinte, și fără mai mulți! Oasele mari, capul, bazinul, lipsesc… Oase pe care dacă le scoți, ar trebui să ucizi victima. Atunci, cum să declari decesul?”

expert în medicină legală

Buletinul Alexandrei, cerut pentru a fi atașat la ordonanța de efectuare a testelor genetice

Pentru ca procedura de declarare a decesului, una extrem de complicată în acest caz, să-și poată urma pașii legali, mama Alexandrei a fost somată de procurorii DIICOT să predea cartea de identitate a fetei sale polițiștilor craioveni de la Crimă Organizată.

Femeia a refuzat să facă acest lucru, motivând că vrea să studieze concluziile raportului care atestă științific că Alexandra nu mai este în viață.

“La ordonanța pentru efectuarea autopsiei trebuie atașat actul de identitate al persoanei în cauză”, ne-au spus reprezentanți DIICOT. Dar în cazul acesta, este vorba de două examinări  – una antropologică și una genetică -, în baza cărora s-a făcut identificarea fetei și nu de o autopsie, pentru că nu există cadavru. Surse judiciare ne-au spus că nu a fost emis certificatul medical de constatare a decesului, care ar fi putut simplifica lucrurile.

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi
Recomandări

Ce a scris un jurnalist sportiv despre Barna, după ce acesta s-a comparat cu Hagi

Examinarea genetică distruge probele în totalitate

Abia atunci când toate aceste proceduri vor fi încheiate, familia va putea îngropa sau incinera rămășițele identificate prin testele ADN ca fiind ale Alexandrei.

“După înregistrarea tardivă a decesului, familia va primi rămășițele fetei. De fapt, ce a mai rămas din ele după efectuarea testelor ADN. Pentru că examinarea genetică este complet distructivă. Presupune distrugerea probelor unice pe care s-au făcut analizele. Oasele, dinții respectivi dispar!”, ne-au mai explicat surse medicale.

Cel mai probabil, Alexandra va fi declarată moartă în instanță

Surse judiciare ne-au explicat că toate aceste etape reprezintă, de fapt, debutul procedurii de declarare oficială a morții Alexandrei.

Cel mai probabil, în lipsa certificatului medical constatator de deces, moartea Alexandrei va fi pronunțată de o instanță, care va studia dosarul când cercetările vor fi încheiate.

Surse judiciare

În baza acelei hotărâri judecătorești pronunțată de magistrați, Starea Civilă din localitatea în care se presupune că s-a produs decesul (n.r. – Caracal) va emite un act de deces care rămâne în registrul Stării Civile, dar și certificatul de deces care va fi înmânat aparținătorilor. Evidența Populației din Caracal, în cazul de față, va primi o comunicare de deces și cartea de identitate a fetei, buletin care va fi distrus. Atunci, Alexandra va figura ca persoană decedată în evidențele autorităților”,  ne-au explicat surse din cadrul Evidenței Populației.

Jurnalistul Libertatea Cristian Burcioiu a avut o intervenție telefonică la emisiunea LA FIX, în care a oferit mai multe detalii despre procedura de declarare a decesului Alexandrei Măceșanu. Urmăriți VIDEO:

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă, studiat mai bine de patru ore de profilerul Poliției Române. Dorin Dumitran: „Dacă nu pot abuza în familie, pedofilii ies pe stradă”

Instituțiile statului au umplut de bani firma lui Remus Rădoi, prietenul DIICOT Olt. Contracte de 4.000.000 € încheiate, între altele, cu CET Govora, CFR sau ANCOM

DIICOT a cerut părinților Alexandrei Măceșanu buletinul fetei, însă aceștia au refuzat

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum
GSP.RO

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize