Nicoleta Căluţoiu este singurul medic al Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, după ce Maria Cazan, fostul director, s-a pensionat săptămâna trecută, scrie Pandurul. Cadrul medical, care lucrează aici de un deceniu, spun că nu și-a mai luat concediu medical de trei ani.

În centru ar trebui să fie cel puțin patru medici și 28 de asistenți medicali. În realitate, Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu funcționează doar cu un medic și cu șase asistenți.

„În momentul în care un om lipseşte, se acutizează enorm de mult această lipsă de personal. Noi, ca să încercăm să acoperim o perioadă cât mai mare de distribuţie de sânge, una dintre asistente, în fiecare zi, asigură schimbul II, să acoperim până la ora 20.00 necesarul judeţului. În majoritatea centrelor, programul este până la 15. Din păcate, noi trebuie să asigurăm toate urgenţele din judeţ, din ţară, dar fără să fim încadraţi ca şi urgenţă. Oricum, orele suplimentare nu s-au plătit niciodată”, a explicat, pentru sursa citată, Nicoleta Căluţoiu, directorul CTS Târgu Jiu.

Nicoleta Căluţoiu intenționează să-și dea demisia din funcția de director al centrului. Spune că ar putea câștiga mai mulți bani ca simplu medic.

„Din păcate, medicii directori sunt neîndreptăţiţi de actuala lege a salarizării. De la 1 martie vom avea salariul mult diminuat. Salariul este sub nivelul salariului unei asistente. Abia aştept să-i arăt doamnei ministru al Muncii salariul meu, să vadă că sunt salarii care scad, salarii de director. Nu vom avea nicicum acele salarii pe care le promit dânşii”, a precizat dr. Nicoleta Căluţoiu.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu va încasa un salariu net de 3.500 de lei. În schimb, un medic va avea 15.500 de lei brut, la care se adaugă și sporurile aplicate conform noii legi a salarizării.

„Nu ştiu ce o să mă fac de aici încolo şi cât o să mai rezist, fiindcă la un moment dat, fizic, clachezi. Fără libere, să fii turat la maximum 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână… Mă gândesc să renunţ la postul de director, fiindcă nu pot să am toată responsabilitatea, să fiu ordonator de credite, să fiu şi medic şi să rezolv orice problemă, fiindcă eu suplinesc orice post din instituţie. Nu voi mai avea dreptul la sporuri, cu toate că eu îmi fac treaba de medic, suplinesc lipsa a patru medici pe care nu îi am”, a menționat directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu.

sursă foto: Pandurul


Citește și Un medic de la Spitalul de Arsuri acuză că nu i-au fost plătite contribuțiile la sănătate și pensii

#SalariileRomânilor. Olguța Vasilescu a explicat de ce au scăzut salariile: S-a știut din mai 2017

#SalariileRomanilor. Plătești ca să muncești: Sute de angajați din Educație cu un sfert de normă, fără niciun leu la salariu după modificarea Codului Fiscal


 

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei
GSP.RO

O luptătoare MMA, concurentă de la Survivor România, i-a dat un cap în gură. Decizia luată de organizatori după ce i-a spart nasul Războinicului Andrei

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși
HOROSCOP

Horoscop 19 februarie 2020. Racii încep să viseze cu ochii închiși