Mergi direct la conținut »
#salvatipipera | Sensuri unice în cartierul Pipera. Cum ar putea fi reconfigurată zona, cu investiții minime - VIDEO
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera | Sensuri unice în cartierul Pipera. Cum ar putea fi reconfigurată zona, cu investiții minime - VIDEO

#salvatipipera | Sensuri unice în cartierul Pipera. Cum ar putea fi reconfigurată zona, cu investiții minime – VIDEO

O măsură care ar putea ajuta la descongestionarea traficului rutier din cartierul Pipera o reprezintă reconfigurarea rețelei rutiere actuale. Potrivit Asociației Metrou Ușor, “chiar dacă anumite trasee vor necesita parcurgerea unor distanțe suplimentare, timpii de parcurs vor scădea prin optimizarea fluxurilor de trafic”. 

De Cătălin Doscaș,

Propunerea Asociației “Metrou Ușor” presupune, în principal, introducerea unui sens unic pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu către Bulevardul Barbu Văcărescu, dar și pe strada Fabrica de Glucoză, în sens invers, către Șoseaua Petricani. De asemenea, un sens unic este implementat si pe strada Gara Herastrău.

“Este o propunere care utilizează la maximum infrastructura din prezent. Sunt propuneri realiste, pe marginea bugetelor pe care le are Primăria și sunt în baza unui trend pe care chiar Primăria l-a inițiat. Ne aducem aminte că, între Șoseaua Ștefan cel Mare și Bulevardul Dacia, Calea Dorobanți a devenit sens unic acum câțiva ani. Practic, mașinile nu mai aveau voie să circule decât spre centru”, a declarat Bogdan Petrescu, de la Asociația ”Metrou Ușor”, la Interviurile Libertatea LIVE.

Siguranță și semafoare

Potrivit reprezentanților Asociației “Metrou Ușor”, prin implementarea sistematizării propuse, se asigură creșterea capacității de preluare a traficului de pe străzile pe care se vor introduce sensuri unice, dar și dispariția conflictelor de trafic din intersecțiile Șoselei Petricani cu Șoseaua Fabrica de Glucoză și cu Bulevardul Dimitrie Pompeiu, dar și din intersecția străzii Gara Herăstrău cu Șoseaua Fabrica de Glucoză. La acestea se mai adaugă asigurarea fluenței în intersecții, dar și posibilitatea menținerii a cel puțin unei benzi de circulație, în viitor, pe durata lucrărilor de modernizare și lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză. Proiectul presupune și montarea a trei semafoare în zonă, menite să crească siguranța în trafic.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

Propunere realizare sensuri unice în zona Pipera Sud. (sursa: Asociația „MetrouUșor”)

De asemenea, chiar dacă anumite trasee vor necesita parcurgerea unor distanțe suplimentare, potrivit reprezentanților “Metrou Ușor”, timpii de parcurs ar scădea prin optimizarea fluxurilor de trafic simultan cu îmbunătățirea condițiilor de siguranță. Propunerea asociației a fost transmisă Primăriei Municipiului București în octombrie 2016, iar până în prezent a rămas fără răspuns.

Potrivit celor mai recente analize, în zona Pipera Sud se află zilnic, în tranzit, aproximativ 65.000 de autovehicule.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că salvar trebui salvată Pipera, la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

 

CITEȘTE ȘI

#salvatipipera | Cum se vede de la înălțime “dezastrul” din Pipera Sud / VIDEO

#salvatipipera / Reconfigurarea și modernizarea liniilor de tramvai din Pipera va începe în 2019. Care sunt planurile Primăriei Capitalei – VIDEO

#salvatipipera/ Bulevardul Dimitrie Pompeiu a fost trecut de la Primăria Capitalei la Sectorul 2 doar cât s-au asfaltat unele gropi – VIDEO

Close
Închide
  Close