Procurorii DIICOT au anunțat că au făcut, marți, 10 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar la final au ridicat și au dus la audieri, la sediul Direcției, 45 de persoane.

UPDATE ora 21:00. Avocatul Sandei Ladoși face primele declarații după ce artista a fost ridicată de DIICOT. Artin Sarchizian a vorbit în direct la „Răi da buni” despre acuzațiile care i se aduc artistei.

„Acuzaţiile sunt extrem de grave. Înţeleg din informaţiile publice că doamna are calitatea de suspect, nu de inculpat. Doamna nu este pusă sub acuzare în mod formal, este doar o presupusă implicare a dânsei în săvârşirea de infracţiuni, motiv pentru care se efectuează cercetări în momentul de faţă”, a declarat avocatul Sandrei Ladoşi, Artin Sarchizian, în emisiune.

 „Este foarte posibil să se fi subtituit o măsură, o interdicţie de a părăsi localitatea, o supraveghere. Persoana trebuie să meargă acasă, să îşi poată pregăti apărarea în continuare. Nu este uşor să conduci un asemenea proces, mai cu seamă că discutăm despre o cercetare grea, un grup infracţional”, a continuat avocatul Artin Sarchizian.

UPDATE ora 16:30. Sanda Ladoși a declarat, la ieșirea din sediul DIICOT, că a fost pusă sub învinuire de procurorii de la crimă organizată pentru că numele său figurează în cadrul uneia dintre firmele din lanțul de societăți verificat de anchetatori.

Aceasta a explicat, în prima sa declarație după ieșirea de la DIICOT, că ea nu a avut absolut niciun rol în cadrul pretinsului grup infracțional cercetat, situația ei fiind una strict „scriptică”. Cântăreata a povestit și momentul ridicării ei de către polițiști.

„Au bătut la ușă. Cin’ să fie, cin’ să fie? Polițiștii. M-am speriat puțin, dar nu pentru mine. Era vorba despre copii”, a declarat Sanda Ladoși.

171128_SANDA_LADOSI_DIICOT_02_INQUAM_Photos_Octav_GaneaIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE ora 15:45. Sanda Ladoși a ieșit de la DIICOT și a fost urcată în duba Jandarmeriei. Ea a fost transportată până la domiciliul său pentru a lua un act.


Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că printre persoanele care au fost duse la audieri sunt și Ştefan Tache şi Sanda Ladoși. celebra cântăreață și fostul ei soț fiind ridicați de acasă marți, în jurul orei 06.00.

Sursele judicare au preciza că Ștefan Tache și Sanda Ladoși au fost puși sub acuzare.

Procurorii DIICOT îl acuză pe soțul Sandei Ladoși, omul de afaceri Ștefan Tache, că în perioada 2008-2014, împreună cu Cristian Ilie, a contituit un grup infracțional organizat. Prin acest grup, Ștefan Tache ar fi înșelat înșelat instituții de credit, iar ulterior ar fi spălat bani, prin ascunderea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională.

Înșelăciune ar fi constat în faptul că, în perioada 2008-2014, Ștefan Tache și partenerul lui de afaceri, în calitate de asociați și administratori sau împuterniciți în cadrul societăților Exclusive Finance, SRL, Resoc Construct SRL, Emanuela Trading Company SRL, Metal Group SRL, MGS Niat Impex SRL (fostă Niat Impex SRL), au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA IFN cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit,  respectiv acorduri cadrul de finanțare și a 6 acte adiționale, când a prezentat ca fiind reală o falsă finanțare a activității de leasing financiar și când a folosit mijloace frauduloase, producându-se astfel o pagubă de 4.344 939,50 lei, respectiv aproape un milion de euro.

Legat de acuzația de spălare de bani, procurorii DIICOT susțin că, în perioada aprilie – iunie 2008, Ștefan Tache, în calitate de asociat și administrator sau împuternicit în cadrul acelorași societăți, a primit bani în contul acestor firme și le-a transferat mai departe în conturile altor societăți comerciale controlate de grupare, cunoscând că provin din înșelăciune, în scopul ascunderii și disimulării originii ilicite a acestora.

Sanda Ladoși este acuzată de procurorii DIICOT de aderare și sprijinire a grupului infracțional constituit de soțul ei, respectiv pentru că și-a asumat rolul de administrator și asociat în cadrul firmei Resoc Construct SRL, folosită în activitatea infracțională.

Sanda Ladosi mai este acuzată de spălare de bani, pentru că, susțin procurorii, în luna aprilie 2008, în calitate de asociat și administrator în cadrul societății Resoc Construct SRL, a primit sume de bani în conturile firmei, deși știa că aceștia provin din înșelăciune, urmărind astfel ascunderea originii ilicite a acestora. Anchetatorii au date că din contul societății MGN Niat Impex au fost virați în contul societății Recon Construct SRL sumele de 113.500 de lei în 11 aprilie 2008 , 21.000 de lei în 15 aprilie 2008, iar din contul societății SRS Investment Group, suma de 232.050 lei în 11 aprilie 2008, au precizat sursele judiciare citate.

În acest dosar sunt cercetate 17 persoane, pentru fapte de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

În anul 2013, soțul Sandei Ladoși, Ștefan Tache, a fost arestat, fiind acuzat că a fost capul unei rețele de evazioniști. Paguba se ridica atunci la 4 milioane de euro. Ștefan Tache a stat atunci 3 luni după gratii.

Planul folosit de Ştefan Tache şi acoliţii săi, de fraudare a bugetului de stat, a mers ca uns, spun procurorii, iar astfel ei au reuşit să fenteze plata către autorităţi a peste 4 milioane de euro, reprezentând taxa pe valoarea adăugată (TVA), ca urmare a încheierii mai multor contracte comerciale.

Mecanismul a funcţionat, timp de mai bine de un an şi jumătate, pe baza unor principii simple. Ei cumpărau în numele a două firme, atât din ţară, cât şi din străinătate, materiale de construcţii – de cele mai multe ori izolatori termici din sticlă, discuri abrazive, bormaşini ori fier-beton şi oţel. Ulterior, pentru a pierde urma materialelor şi implicit pentru a nu mai plăti taxele aferente tranzacţiilor, vindeau marfa succesiv, prin mai multe alte societăţi comerciale care emiteau facturi false, controlate prin interpuşi tot de Ştefan Tache şi amicii acestuia.


Citește și:

Mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru Parlamentul României: Nu slăbiți Justiția!

Prima replică a lui Reghecampf, după ce Anamaria Prodan l-a pus la zid: „A venit momentul”
PARTENERI - GSP.RO
Prima replică a lui Reghecampf, după ce Anamaria Prodan l-a pus la zid: „A venit momentul”
Monica Pop bagă în GROAPĂ Antena 3. Amenda colosală primită de televiziune
Playtech.ro
Monica Pop bagă în GROAPĂ Antena 3. Amenda colosală primită de televiziune
Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"
Observatornews.ro
Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
HOROSCOP
Horoscop 23 octombrie 2021. Peștilor le lipsește mult libertatea de a dori, de a visa fără limite la un viitor mai bun
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Știrileprotv.ro
Cunoscut actor din reclame, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare. Ce le-a făcut unor tinere
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Telekomsport
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de amor într-un timp atât de scurt
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele