De Cristian Burcioiu,

Ceva mai experimentați în supraviețuirea dură din închisoare, doi hoți au pus ochii pe un deținut din celula lor despre care credeau că e mai slab de înger și au început să-l stoarcă de bani. Sub pretextul că, sub influența lor, nimeni nu se va putea atinge de el, șantajiștii i-au sugerat, pe un ton nu foarte prietenos, că ”liniștea” promisă costă, din când în când, câte o sută de euro.

Fără ”spate” printre greii de la ”mititica”, dar și cu frica-n sân că refuzul l-ar putea costa chiar sănătatea, pușcăriașul a cedat și a acceptat, de voie, de nevoie, ”oferta” colegilor de suferință puși pe căpătuială. Drept urmare, a virat suma cerută în contul mamei unuia dintre șantajiști, plată care, însă, a fost urmată de o altă propunere, mult mai costisitoare: 2.500 de euro bani gheață pentru o așa-zisă influență la comisia de eliberare condiționată și pentru cumpărarea, chipurile, a unui telefon mobil, pe cât de interzis, pe atât de necesar!

Când a realizat că suta de euro nu a fost decât începutul unui lung șir de amenințări pe care va fi nevoit să le îndure câte zile mai are de stat după gratii, pușcăriașul înspăimântat a cerut ajutor. Așa, au intrat pe fir ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Prahova care au urmărit și ascultat întreaga tranzacție.

Când suma convenită după negocieri a fost virată, echivalentul a 1.200 de euro, pușcăriașii-șantajiști au fost demascați. Acum, ei au ajuns în fața instanței sub acuzațiile de șantaj și trafic de influență. Anchetatorii vor încerca să afle și dacă, totuși, cineva din comisia de eliberare condiționată a Penitenciarului Ploiești are vreo legătură cu cei doi hoți care au lăsat să se înțeleagă că au prieteni acolo.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile