Mergi direct la conținut »
Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal Galerie foto
17imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Protestele au continuat săptămâna aceasta cu furie în Iran, dar și în Liban, în vreme ce în Filipine, zeci de mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea erupției vulcanului Taal.

De Adrian Cochino,

Împinși de problemele economice grave ale țării, de sărăcie și de corupție, protestatarii libanezi au declanșat o nouă ”săptămână a furiei” pe străzile din Beirut, în încercarea de a presa autoritățile să demareze reforme profunde pentru cetățeni.

Dar, deocamdată, taberele politice nu se pot pune de acord nici pentru formarea unui nou guvern, după demisia premierului Saad Hariri.

La Teheran, manifestanții și-au arătat nemulțumirea față de regimul iranian, după veștile privind doborârea avionului, incident care a ucis 176 de oameni. Autoritățile iraniene au fost ceva mai precaute în fața protestelor, dar tot au folosit gaze lacrimogene și chiar muniție de război, potrivit unor informații, pentru a respinge mulțimea.

În timpul acesta, un vulcan filipinez a erupt și a obligat zeci de mii de oameni să își părăsească casele.

Iar la Moscova, Vladimir Putin a dat startul unei reforme constituționale care ar urma să îi asigure controlul puterii după anul 2024, atunci când îi va expira ultimul mandat de președinte.

Close
Închide
  Close