MENIU CAUTĂ

VIDEO | Scandal cu ţipete la dezbaterea bugetului, între Guvern şi Opoziţie: Ministrul Ecaterina Andronescu: „Nu ne mai faceţi hoţi, că nu suntem!”

Distribuie

Dezbaterile din comisia reunită de buget-finanţe, pe bugetul de stat pe 2019 au ajuns, marţi, la jigniri şi la ţipete. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi-a pierdut cumpătul şi a început să ţipe la liberala Raluca Turcan, care critica respingerea amendamentelor Opoziţiei.

„Nu ne mai mai faceţi hoţi, că nu suntem hoţi, să ştiţi. Mi se pare jignitor modul în care abordaţi lucrurile”, a strigat Andronescu.

„De ce nu susţineţi întărirea învăţământului profesional? Să ştiţi că nu mă impresionaţi”, a replicat Raluca Turcan.

„Nu mă sperii nici eu, dar vreau să ştiţi că am spus aici că am dublat numărul de locuri în şcolile profesionale”, a spus Turcan.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan a acuzat Puterea că a scos din lista de amendamente admise propunerile PNL pentru bugetul Ministerului Educaţiei.

„Riscaţi neconstituţionalitatea”, a spus ea.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului Ministerului Educației Naționale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creștere cu 46,73% față de 2018.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că în buget sunt cuprinse construirea de grupuri sanitare pentru cele 1 489 de școli.

„O creștere importantă, dar nu este importantă suma aceata, ci, sperăm noi, să fie importante efectele pe care bugetul trebuie să le producă în sistemul de învătământ. Bugetul nostru cuprinde câteva proiecte importante pentru școala româneasă. În primul rând, cuprinde sumele necesare în așa fel încât cele 1489 de școli care au încă în curte să aibă grupuri sanitare normale și firești pentru secolul XXI în care trăim. Ca urmare a acestui proiect, sunt destinați bani impornați – 65 milioane de lei, prin care putem să rezolvăm această problemă importantă”, a spus ministrul.

Ea a mai spus că că se urmărește punerea la dispoziția școlarilor și elevilor a unor tablete astfel încât să se rezolve problema greutății ghiozdanului.

„De asemena, ținând seama de la nivelul Comisiei Europene, proiectul de digitalizare devine prioritar și pentru România, din surse nerambursabile, dar cu resurse în bugetul nostru, încercăm de dezvoltăm acest proiect pe care l-am numit – România digitală – un proiect care este gândit să facă un salt în creșeterea interactivității școlii și în conținutul redării, prin dispunerea la fiecare clasă a unei table inteligente și prin atribuirea copiilor din gimnaziu și din liceu a câte unei tablete. În felul acesta rezolvăm și problema greutății ghiozadanului pe care copii îl poartă în spate”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: ”Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”

Citește mai multe despre Ecaterina Andronescu pe Libertatea.

Comentarii