Mergi direct la conținut »
Se întâmplă și la case mai mari! Ministrul economiei din Franța e dator la fisc
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Se întâmplă și la case mai mari! Ministrul economiei din Franța e dator la fisc

Emmanuel Macron e ministrul francez al economiei, însă se pare că nu e tocmai un bun exemplu pentru cetățeni, întrucât acesta este dator la fisc.

Ministrul va trebui să plătească retroactiv impozit pe avere după o reevaluare a patrimoniului său, după ce au subevaluat o proprietate a soției sale la Touquet, o stațiune balneară în nordul țării. Aceasta a fost evaluată de administrație la 1,4 milion de euro, în loc de 1,2 milion de euro cum a declarat-o ministrul, care a contractat un împrumut pentru a realiza unele lucrări acolo.

Potrivit publicației franceze The Local, discuțiile dintre Macron și fiscul au durat mai mult de un an și jumătate, iar el nu era până de curând vizat de fisc pentru impozitul pe avere pentru bogați, plătit de familiile al căror proprietăți depășesc 1,3 milion de euro, dar , potrivit publicației Mediapart, ‘verificările întreprinse’ după sosirea sa la Ministerul Economiei au determinat fiscul să-i reevalueze patrimoniul.

 

Emmanuel Macron ‘a admis în final că trebuie să plătească ISF și a depus o declarație rectificativă pentru anii 2013 și 2014’, continuă Mediapart, care precizează totuși că recuperarea ar urma să fie ‘sub 10.000 de euro, incluzând interese și penalități’.

Audiat cu ocazia unei vizite la o uzină din nordul țării, fostul bancher al afacerilor familiei Rothschild a asigurat marți că ‘nu constituie obiectul niciunei ajustări fiscale’, fără a dezminți totuși ca ar avea de achitat un impozit pe avere. ‘Eu sunt în regulă cu administrația fiscală și cu Înalta autoritate pentru transparența vieții publice’, a spus ministrul.
Intrat în guvern în august 2014 după doi ani petrecuți în funcția de secretar general adjunct la Elysee, Emmanuel Macron este o personalitate populară în Franța. El a creat recent o formațiune politică, alimentând zvonurile despre ambițiile sale cu un an înainte de alegerile prezidențiale din 2017.

Close
Închide
  Close