Mergi direct la conținut »
Se lucrează la calea ferată  Gara de Nord-Otopeni după interdicția trasată de Curtea de Apel București. Care e miza
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Se lucrează la calea ferată Gara de Nord-Otopeni după interdicția trasată de Curtea de Apel București. Care e miza

Lucrările la construcția căii ferate Gara de Nord-Otopeni continuă chiar și după decizia de suspendare pronunțată de magistrații Curții de Apel București. Legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni ar trebui să fie gata până la Campionatul European de fotbal din 2020, dar investitorii și locuitorii din zonă au obținut suspendarea lucrărilor printr-o decizie executorie, dar care poate fi atacată cu recurs.

De Mihai Niculescu,

Mai mulți locuitori și investitori dintr-un cartier rezidențial au cerut oprirea lucrărilor și retrasarea căii ferate, pe motiv că trenurile vor trece la mai puțin de 5 metri de proprietățile lor, punându-i în pericol. Mai mult, un patinoar și o sală polivalentă construite de tenismenul Ion Țiriac ar putea fi demolate pentru a face loc lucrării edilitare. Fostul sportiv se află printre contestatari.

Curtea de Apel București a admis la sfârșitul săptămânii trecute decizia de blocare a a lucrărilor, în urma unor cereri înaintate de toți cei vizați de expropriere. Judecătorii au emis o decizie care trebuie pusă în aplicare „deîndată” – cu privire la suspendarea lucrărilor- dar care urmează a se judeca din nou la recurs, pe care ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat deja că îl va înainta relatează G4Media.

Însă, potrivit Digi24 și ZiuaNews, lucrările continuă de zor în ciuda deciziei de interdicție, atât la terasamentul căii ferate cât și în zona podului care ar urma să treacă peste DN1.

Printre susținătorii patinoarului Telekom Arena, care este vizat de expropriere, este și Simona Halep. Acesta se va redeschide după o pauză de patru luni, după „lucrări de mentenanță” relatează gsp.ro.

„Mă bucur să constat că patinoarul Țiriac-Telekom Arena se redeschide și că este posibilă continuarea antrenamentelor pe gheața patinoarului pentru echipa Simona Halep și pentru toți iubitorii sportului pe gheață. Sunt sigură că orele petrecute la patinoar vor contribui la obținerea următoarelor victorii, așa cum a fost și în Slovacia unde am învins în 6 meciuri. Sunt alături de voi și vă doresc cât mai multe rezultate frumoase!”, a spus Simona Halep.

Close
Închide
  Close