Mergi direct la conținut »
Secretarul de stat american: „Actuala campanie electorală din SUA a stricat imaginea țării noatre în lume”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Secretarul de stat american: „Actuala campanie electorală din SUA a stricat imaginea țării noatre în lume”

Secretarul de stat american: „Actuala campanie electorală din SUA a stricat imaginea țării noatre în lume”

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, luni, în cadrul unei vizita la Londra, că actuala campania prezidențială dintre Donald Trump și Hillary Clinton a făcut de râs America, informează Daily Mail.

El a mărturisit că uneori sarcinile sale sunt îngreunate de campania electorală din SUA, despre care a recunoscut că „uneori este chiar jenantă”.

„Aceste alegeri au fost dificile pentru imagina țării noastre în lume”, a spus Kerry, care a candidat și el la președinția Statelor Unite în 2004. Prin prisma acestei experiențe, el a declarat că uneori nu se mai respectă regulile tradiționale.

Secretarul de stat s-a adresat unor studenți și primarului Londrei, Sadiq Khan, cu ocazia decernării unor premii. El a dat ca exemplu dialogul cu omologi ai săi cărora le recomandă orientarea mai fermă spre democrație: „Te privesc… sunt politicoși, dar le poți citi în priviri întrebările pe care și le pun. E greu”.

Kerry s-a aflat la Londra pentru o întâlnire cu reprezentanții Regatului Unit, Franței, Italiei, Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite și ai ONU, pentru a discuta situația din Libia cu premierul libian Fayez Al-Serraj și cu guvernatorul Băncii Centrale a Libiei, Sadek El Kabeer.

Close
Închide
  Close