Mergi direct la conținut »
Secrete din viața lui Nicu Ceauşescu. Care dintre iubite l-a îngrijit pe patul de moarte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Secrete din viața lui Nicu Ceauşescu. Care dintre iubite l-a îngrijit pe patul de moarte

Secrete din viața lui Nicu Ceauşescu. Care dintre iubite l-a îngrijit pe patul de moarte

De-alungul timpului, mai multe detalii despre viața personală a lui Nicușor Ceaușescu, fiul Elenei și al lui Nicolae Ceaușescu, au ieșit la iveală, acesta fiind considerat un adevărat Don Juan al anilor ’89.

De Livia Lixandru,

Printre doamnele celebre care s-au aflat în graţiile fiului preşedintelui s-a aflat Nadia Comăneci, Donca Mizil, Daniela Vlădescu sau Jeanina Matei, ultima dintre ele fiind şi marea dragoste a lui Nicu Ceauşescu.

Chiar dacă s-a spus, despre Jeanina Matei, o cântăreață foarte îndrăgită în anii 80, că a fost o pasiune trecătoare în viața lui Nicu Ceaușescu, artista în vârstă de 65 de ani acum ar fi fost feblețea fiului fostului președinte al României.

Jeanina Matei

În 2013, Jeanina s-a întors în țară și a vorbit despre acea perioadă. „Au fost clipe frumoase şi ca tot ceea ce e frumos, trece. Nu se poate şti dacă am fost marea lui dragoste. Ce e în sufletul unui om nu se ştie niciodată”, a declarat Jeanina Matei la „Acces Direct’, citat de revista VIVA!

Donca Mizil a fost iubita lui Nicu timp de 10 ani

Într-un interviu acordat revistei Historia, în urmă cu mai mulţi ani, Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe, George Macovescu, povesteşte cum Elena a intervenit brutal în relatia pe care Nicușor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca, fiica ideologului partidului, Paul Niculescu-Mizil și, totodată sora lui Serghei Mizil.

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică
Recomandări

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică

Donca Mizil

Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea. Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui’, a povestit soția fostului ministru de Externe pentru sursa citată.

Relația cu Nadia Comăneci nu a fost confirmată

Despre relația dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu s-a vorbit mult și, dacă unii sunt convinși că a fost vorba despre o iubire desăvârșită, alții au considerat că erau doar prieteni foarte buni.

Poliana Cristescu, singura soție a lui Nicu

Despre Poliana Cristescu, Mădălin Voicu își amintește că era o fată care nu arăta rău deloc’, dar pentru care Nicu nu avea să simtă nimic’. „Au fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985. Și după divorț, Poliana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu, fiind primită în fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, la „Cabinetul 2”, pentru servirea cafelei”, a spus acesta.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Dana Radu l-a îngrijit pe patul de moarte

Dana Radu, fiica fostului secretar al PCR Constantin Radu, a trăit o poveste de dragoste cu fiul Ceauşeştilor pană in ultima clipă de viaţă a acestuia, chiar și în anii de după închisoare și l-a îngrijit pe patul de moarte. Bun prieten al lui Nicușor Ceaușescu, Mădălin Voicu, care făcea parte din trioul de aur completat de Nicu şi de Serghei, a confirmat că Dana Radu a fost ultima iubită a celui mai mic copil din familia Ceauşescu, ea fiind cea care l-a sunat să-i spună că Nicu a murit.

Soprana Daniela Vlădescu și Nicu, patru ani de iubire

Soprana Daniela Vlădescu și Nicu Ceaușescu s-au cunoscut pe când se aflau în delegaţie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

„A fost o poveste frumoasă. Cel puţin din partea mea, a fost una sinceră, pe tot parcursul celor patru ani cât a durat. Aceiaşi patru ani in care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de operă din ţară, unde colaborasem ani la rând. Dar eu chiar m-am indrăgostit! De un om care avea şi o parte extraordinar de bună, parte de care mă îndrăgostisem şi care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a făcut să sufăr tot timpul’, a declarat la un moment dat Daniela Vlădescu într-un interviu pentru Jurnalul.

Nicu Ceaușescu a murit la Viena

După evenimentele din decembrie 1989, Nicu Ceauşescu a fost judecat inițial la Tribunalul din Sibiu la 28 mai 1990.

Ulterior, procesul a fost mutat în Capitală, iar la 21 septembrie 1990, fiul cel mic al lui Nicolae Ceauşescu a fost condamnat de către Tribunalul Militar Bucureşti la 20 de ani de închisoare pentru genocid şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, scrie Historia. A murit la vârsta de 45 de ani, pe 25 septembrie 1996, la Viena, din cauza cirozei.

FOTO: Fototeca online a comunismului românesc

Close
Închide
  Close