De Iulian Budușan,

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, destinat pacienţilor cu noul COVID-19, a fost închisă după ce 12 din 14 asistente de aici au fost confirmate pozitiv, scrie Mediafax.

Prima care a luat boala a fost asistenta-şefă a secţiei. Aceasta s-a infectat după ce a intrat în contact cu un pacient pe care l-a tratat. Femeia le-a dat virusul şi celorlalte 11 colege de serviciu. Toate sunt acum internate în spital, alături de alţi 6 pacienţi diagnosticaţi cu noul COVID-19. 

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Potrivit autorităţilor din Teleroman, 12 din cele 14 asistente care lucrează la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului transformat în centru pentru tratarea pacienţilor cu noul COVID-19 din judeţ sunt acum internate în spital, după ce s-au infectat. 

Secţia de Boli Infecţioase a spitalului a fost închisă, iar managerul spitalului a fot schimbat din funcţie, vineri, pentru „neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”. 

În spital a fost deschisă şi o anchetă

„Managerul a fost suspendat din funcţie începând cu data de 10.04 pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Trebuie să vedem cum au putut atâtea cadre medicale să se infecteze atâta timp cât echipamente erau. N-au fost prelucrate procedurile, cadrele medicale respective n-au respectat indicaţiile, ce s-a întâmplat, vrem să ne lămurim şi noi“, a declarat, pentru Mediafax, Liviu Dumitraşcu, prefect de Teleorman. 

Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
Recomandări
Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
 

Noul manager interimar al Spitalului Caritas, Valentina Robu, a declarat că în spital se face o anchetă epidemiologică şi că toate cadrele medicale ar putea fi testate pentru a se vedea dacă au fost sau nu infectate.

„În acest moment secţia este închisă, este dezinfectată, iar pacienţii sunt în spital. (…) Sunt echipamente. (…) Necesarul nu este satisfăcut. O să fac acum comezi la Unifarm. Nu avem, în momentul ăsta, măşti FFP2 şi nici botoşi. Asta nu am găsit eu pe stoc”, a spus Robu. 

În Teleorman, vineri, 56 de persoane erau confirmate cu noul COVID-19, de la începutul epidemiei. Doi dintre oamenii infectaţi cu coronavirus au murit.

Citeşte şi:

Nouă pompieri din Bucureşti şi Ilfov au fost depistaţi cu COVID-19

Gheorghe Flutur s-a vindecat de coronavirus şi a revenit la muncă

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede Terapia Intensivă prin ochii lor”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare