De Mihai Niculescu,

Femeia a plecat din casa părinților, nu înainte de a propune reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne să le cedeze gratuit spre folosință locuința, pentru înființarea unei secții de jandarmi. Acolo ar putea funcționa secția destinată menținerii ordinii publice în localitate, relatează vremeanoua.ro.

Totul a pornit de la refuzul victimei de a le vinde casa unor vecini, care erau dispuși să ofere numai 30.000 de lei în schimbul proprietății.

După ce a făcut mai multe plângeri, asistenta medicală a cerut ajutorul populației pe Facebook. Femeia susține că a fost amenințată că va primi 40 de lovituri de cuțit în piept, iar geamurile locuinței i-au fost sparte cu pietre.

„Sunt disperată, sunt consternată, de tupeul țiganilor! Mi-au furat și sistemul de alarmă, am fost nevoită să plec să nu intre peste mine noaptea să mă omoare. Ei ar vrea să le vând lor casa – care este foarte mare, are mult loc, pot locui trei familii lejer în ea, cu 30.000 de lei! Nici să nu aud așa ceva! O cedez gratis la Jandarmi să-și facă aici sediu și lor nu le-o dau! Și nici nu retrag nicio plângere de la Poliție” a declarat asistenta medicală, potrivit sursei citate.

Mărturia halucinantă a unui agent de poliție

Mai mult, polițistul ajuns la fața locului a fost amenințat și huiduit de mai mulți localnici, relatează sursa citată.

Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
Recomandări
Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
 

Agentul de Poliție a povestit și el pe Facebook ce a pățit, în timp ce alți doi polițiști de la IPJ Vaslui asistau impasibili la scenă, dintr-o mașină parcată în apropiere. Aceștia erau de la Biroul Control Intern, trimiși de la județ pentru a verifica măsurile luate de poliția din Murgeni împotriva valului de plângeri ale cetățenilor care îi indicau pe rromii din localitate.

Agentul Marius Stan a spus ce făceau superiorii săi în timp ce era înconjurat de mai mulți indivizi.

„Astăzi (26 septembrie – n.r.) fost prima mea zi de munca după doua săptămâni de concediu. Ia ghiciți voi, oameni buni din Murgeni, pe cine amenințau și huiduiau țiganii la intersecție și ce făceau în acest timp doi colegi de ai mei veniți de la IPJ Vaslui, o stimabila doamna comisar și un agent avansat cu viteza luminii și cu un cap mai înalt decât mine? Stăteau in Loganu corespunzător și priveau circul… Așadar oameni buni, voi ce concluzie trageți, ca doar și ei sunt tot în slujba voastră, cum credeți că ar fi trebuit să procedeze și dacă ați fi în locul meu ați mai avea tragere de inimă să mai interveniți având lângă voi doar un comunitar…?”, a scris nemulțumit agentul Marius Stan.

Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
Recomandări
Ultimele 20 de minute din viața lui George Floyd. Acuzaţiile împotriva poliţiştilor din Minneapolis furnizează detalii cutremurătoare
 

Preotul din localitate a cerut ajutorul Poliției

Infracționalitatea din micul oraș a fost sesizată și de preotul din localitate, astfel că PS Ignatie, Episcopul Hușilor a trimis o sesizare la poliție după ce parohul din Murgeni i-a povestit ce se întâmplă duminica, în curtea bisericii. Oamenii susțin că sunt agresați când ies la slujbă, uneori chiar și tâlhăriți de mai mulți minori de etnie rromă, care sunt trimiși acolo de rude pentru că au sub 14 ani și nu răspund penal.

„La nivel de IPJ Vaslui, Serviciul Ordine Publică, se află în lucru o solicitare înregistrată la Parohia Murgeni, pentru a se lua măsuri în vederea asigurării ordinii și liniștii publice în zonă. Precizăm faptul că infracționalitatea din orașul Murgeni este monitorizată, fiind considerată o prioritate de către conducerea IPJ Vaslui. S-au efectuat demersuri în vederea înființării unei grupe de jandarmi pe raza orașului Murgeni, au fost anunțate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, precum și Primăria Murgeni, pentru a dispune măsuri legale cu privire la faptele antisociale săvârșite de minori. S-a solicitat Primăriei orașului Murgeni amplasarea unor camere de supraveghere video în locurile unde se produc cele mai multe infracțiuni, iar montarea acestora ar putea descuraja comiterea de infracțiuni”, a precizat Loredana Savar, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
Recomandări
Povestea Lenuței, păstoriţa cu 9 copii, din Rășinari: “Ca să-i pot creşte, m-am angajat un fel de slugă, să păzesc caprele oamenilor din sat”
 

Prefectul de Vaslui s-a implicat pentru înființarea subunității de jandarmi

Prefectul de Vaslui, Eduard Popică, a anunțat înființarea noii secții de jandarmi în oraș.

„În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor din orașul Murgeni și a unei adrese întocmite de către Episcopia Hușilor, la nivel de Inspectorat al Poliției județului (IPJ) Vaslui a fost făcută o analiză cu privire la situația operativă a activității poliției din orașul Murgeni. S-a constatat că rata infracționalității este în creștere, drept pentru care am decis, de comun acord cu șeful IPJ și al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), să ne adresăm conducerii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru înființarea unei subunități de jandarmi la Murgeni, care să susțină activitatea polițiștilor din zonă. Personal m-am deplasat săptămâna trecută la sediul MAI, iar în urma discuției cu domnul ministru Mihai Fifor, am introdus documentele cu solicitarea noastră, pentru înființarea acestei subunități. Am mai avut o discuție cu domnul secretar de stat MAI, Dumitru-Daniel Chirilă, responsabil cu ordinea publică, care a dispus o analiză la nivel de Inspectorat General al Jandarmeriei, pentru a identifica de unde poate lua un minim de 10 posturi, pentru înființarea subunității de la Murgeni. Am înțeles că în această săptămână au fost date toate avizele, iar documentația a ajuns la minister, pentru a aproba înființarea subunității de jandarmi.”, a precizat Eduard Popică, prefectul județului Vaslui.

Sursa foto: Vremea Noua

Citeşte şi:

Corespondență din Olanda | Johannes Visscher era căsătorit cu o franțuzoaică și dețineau împreună ferma de aproape jumătate de milion de euro din Beers

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA | Jurnalist De Telegraaf: „Autoritățile nu comunică nimic despre cazul Visscher. Este greu să aflăm pentru ce a fost condamnat și când. Să sperăm că a lăsat urme în România”

Le-am dus la târg ca să râdă lumea de noi

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți