De Cristina Radu,

UPDATE 11.10 – Firea îi răspunde consilierului PNL: „Sunt unii consilieri care preferă să stea sub plapumă”

Ședința CGMB a început și are loc la Sala Gloria. Pe scenă, primarul general, secretarul general și președintele de ședință stau la distanță de un metru unul de altul, pe scaune și la birouri separate, purtând măști și mănuși. În sală sunt puțini consilieri, aflați la distanță mare unii de alții.

„Ședința se putea ține online doar după modificarea regulamentului de desfășurare a ședințelor CGMB, pe care o facem astăzi”, a declarat Gabriela Firea, la începutul ședinței.

#AlaturiDeMediciSiFarmacisti#DeLucratoriiDinMagazine#DeServiciileSociale #SiDeOrdineAm convocat o sedinta extraordinara a Consiliului General pentru a aproba achizitia de aparatura necesara spitalelor, reorganizarea tratamentelor stomatologice de urgenta in timpul pandemiei de coronavirus, o serie de măsuri sociale necesare persoanelor care fac parte din categorii sociale vulnerabile, de risc si care trebuie sa beneficieze de o atentie deosebita.Sedinta se desfasoara in siguranta, cu respectarea normelor de igiena si distanta sociala.

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 23 martie 2020

Edilul i-a răspuns, astfel, consilierului general PNL Stelian Bujduveanu, care a numit-o „inconștientă” pentru faptul că a convocat ședința CGMB fizic, în plină pandemie de coronavirus.

„Îmi pare rău că sunt unii consilieri generali care nu au înțeles gravitatea situației și care au făcut aseară declarații nepotrivite. Atâta vreme cât polițiștii, medicii, inclusiv vânzătorii de la alimentare merg la muncă, sunt unii consilieri generali care preferă să stea sub plapumă. Îi izolăm pe seniori, dar noi trebuie să punem osul la treabă”, a spus Firea.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Ședința CGMB are loc astăzi, la Sala Gloria, de la ora 11.00. Nici publicul, nici presa nu au acces.

Consilierii generali vor intra în sală în grupuri de câte opt pentru a vota în scris proiectele aflate pe ordinea de zi. Asta, cu toate că ordonanța militară adoptată sâmbătă prevede că circulația persoanelor în afara locuinței este permisă numai pentru grupuri de maximum trei persoane.

Consilier general: „Cel mai puternic gest de iresponsabilitate oferit de un politician în aceste zile”

Ședința de luni va fi ultima cu prezență fizică, urmând ca următoarele să se desfășoare prin sistem de videoconferință. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi și urmează să fie aprobat de consilieri.

Unul dintre consilierii generali PNL a criticat-o pe Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook, spunând că este inconștientă și iresponsabilă că nu a optat pentru sistemul online.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

„Este, probabil cel mai puternic gest de ireponsabilitate oferit de un politician în aceste zile extrem de grele pentru România, când interacțiunea fizică dintre persoane trebuie să fie redusă la maximum posibil”, a scris pe Facebook consilierul general PNL Stelian Bujduveanu.

Doamna Firea, nu fugiți de răspundere! Anulați delegarea de atribuții către Aurelian Bădulescu! Nu v-au ales…

Publicată de Stelian Bujduveanu – Consilier General al Municipiului București pe Sâmbătă, 21 martie 2020

Bujduveanu mai spune că edilul „oscilează între lașitate și iresponsabilitate”, în condițiile în care și-a delegat atribuțiile viceprimarului Aurelian Bădulescu.

„Doamna Firea, nu dați dovadă de eroism, ci de inconștiență. Putem lucra în beneficiul cetățenilor și de la distanșă. E nevoie doar de un user și de o parolă. Până și domnul Bădulescu s-ar putea descurca”, mai spune consilierul.

Citeşte şi:

O lună de epidemie în Italia. De la „pacientul unu” la o tragedie în masă: „10 zile de întârziere pot fi o eternitate”

România aduce din Coreea de Sud 2 milioane de teste individuale pentru coronavirus

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres