De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 18.10. Conducerea PSD a validat nominalizarea la Ministerul Transporturilor a lui Mircea Drăghici şi a Liei Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională.

În şedinţă, liderii PSD au cerut ca miniştrii în funcţie în acest moment, Lucian Şova şi Paul Stănescu, să demisioneaze din funcţii. Niciunul nu a participat la şedinţă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mai decis ca miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză să-i revoce, a precizat, miercuri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă s-a luat în discuţie sancţionarea ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Dragnea a precizat: „Comitetul Executiv Naţional aşteaptă de la cei doi colegi demisiile de onoare”.

El a spus că în conducerea PSD s-a discutat şi posibilitatea ca aceştia să demisioneze în cazul în care preşedintele consideră că nu este procedura corectă.

PSD ia în calcul două propuneri, în acest moment: Lia Olguţa Vasilescu, la MInisterul Dezvoltării Regionale, în locul lui Paul Stănescu şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

Drăghici a transmis că nu ar dori această funcţie de ministru şi că va vedea ce vor decide colegii din Comitetul Executiv Naţional.

În cărţi pentru această funcţie a fost şi Ilan Laufer, dar se pare că social-democraţii au renunţat la el, după ieşirea de marţi seară, când l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de „antisemitism”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că se dezice de această declaraţie a lui Ilan Laufer.

Întrebat dacă susţine afirmaţiile lui Laufer, Dragnea a răspuns: „Mă delimitez total”.

La şedinţa PSD participă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Liviu Dragnea a spus despre prezenţa acestuia la şedinţa de patrtid că a venit să le explice cadrul legal privind respingerea celor două nominaizări, fără a preciza dacă PSD continuă cu planul de a contestat această decizie la CCR.

„L-am rugat să vină să ne spună care este calea de urmat în această situaţie inedită”, a spus preşedintele PSD despre Toader.

Şi premierul Viorica Dăncilă a spus, la intrarea în CExN, că va discuta după votul din CExN. Ea a arătat că va anunţa atunci ce propuneri va trimite la Cotroceni.

Citeşte şi: Filmulețul incredibil în care Cătălin Grădinariu le cere scuze părinților lui Alexandru Hogea: „Eu am plecat și am scăpat!”