Mergi direct la conținut »
Cum justifică Orlando Șchiopu, șeful ISUBIF, intervenția haotică de la Colectiv:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cum justifică Orlando Șchiopu, șeful ISUBIF, intervenția haotică de la Colectiv: „Noi nu suntem pregătiți în școli pentru dezastre și nici roboți nu suntem”

Șeful ISUBIF Orlando Șchiopu a declarat, joi, în cadrul conferinței de presă susținute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, că la Colectiv a fost ”față în față” cu o situație neîntâlnită.

De Andreea Radu,

„Am ajuns în Colectiv și am dat față în față cu o situație neîntâlnită. Vreau să vă spun că noi nu suntem pregătiți în școli pentru dezastre și nici roboți nu suntem”, a afirmat colonelul Orlando Șchiopu.

Nu au fost anunțați cei de la ISU că sunt câteva sunt sute de răniți la Colectiv, că nu sunt mari arși, ci că este vorba doar despre un incendiu

Șeful ISUBIF Orlando Șchiopu, despre noaptea tragediei Colectiv:

În aceeași conferință de presă, Șeful ISUBIF a spus, după ce Libertatea a publicat filmarea ținută secretă timp de patru ani, că știa despre existența acestei înregistrări, însă nu a văzut-o niciodată până în momentul în care ziarul a publicat-o.

Întrebat de ce nu a avut curiozitatea să vadă imaginile cu momentele intervenției pompierilor, Orlando Șchiopu a spus că el a rămas în conducerea ISU București-Ilfov până pe 24 noiembrie 2015, după care a fost pus la dispoziție, și a revenit în conducerea instituției din 15 martie 2019.

Urmărește declarațiile lui Orlando Șchiopu care a văzut filmul de la Colectiv, azi, pe Libertatea, deși știa de el:

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului de la Colectiv, și ascunse de superiorii lui.

Astăzi am restituit adevărul intervenției de la Colectiv celor care sunt adevărații proprietari ai filmărilor: victimele, familiile și cetățenii.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

Urmărește declarațiile lui Orlando Șchiopu care susține că nu a înjurat morții în seara incendiului Colectiv:

Aceste filmări de la incendiul din Colectiv au fost difuzate integral la Adriana Nedelea LA FIX pe libertatea.ro. Din respect pentru victime redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

Am considerat că interesul public ca oamenii să știe adevărul nu va fi afectat, în condițiile în care relevant este felul în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute, intervenție care, până astăzi, a fost ascunsă de către ISU și IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne. În rest, filmul este prezentat integral, așa cum a fost realizat el chiar de către salvatori.Close
Închide
  Close