MENIU CAUTĂ

FOTO | Și-a pierdut vederea după ce a înotat purtând lentile de contact. Ce a pățit femeia

Distribuie

Stacey Peoples, 49 de ani, nu mai vede deloc cu ochiul stâng după ce a înotat purtând lentile de contact. Un parazit microscopic i-a pătruns în ochi și a rămas fixat în cornee.

În timpul unei vacanțe de familie în luna iunie a anului 2014, femeia a înotat fără să-și scoată lentilele de contact. La scurt timp după, ea a avut dureri mari la ochiul stâng.

Mamă a patru copii, Stacey a mers la camera de gardă a unui spital din Traverse City, Michigan. Medicii au descoperit că ea a fost infectată cu acanthamoeba, un microorganism care trăiește în surse de apă comune și, în cazuri rare, poate provoca infecții grave.

Acesta se poate răspândi la nivelul ochiului prin intermediul lentilelor de contact, a unei tăieturi sau leziuni sau prin inhalare la nivel pulmonar.

Deși medicii au încercat să-i salveze ochiul, tratamentul nu a dat rezultate. După incident, femeia a fost obligată să-și ia concediu medical timp de șapte luni.

La un an de la incident, Stacey a apelat la un transplant de cornee. La câteva zile după operație, ea a reușit să vadă, potrivit foxnews.com.

Foto NORTHFOTO


VIDEO/ Gabriela Cristea și Tavi Clonda se opresc după cel de-al doilea copil. „Nu m-aș hazarda la al treilea”


 

Citește mai multe despre infecție, lentile de contact și vedere pe Libertatea.

Comentarii