Mergi direct la conținut »
Sistemul nostru solar ar avea nouă planete. Ultima este uriașă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sistemul nostru solar ar avea nouă planete. Ultima este uriașă

Sistemul nostru solar ar avea nouă planete. Ultima este uriașă

Oamenii de știință găsesc tot mai multe dovezi care să ateste faptul că sistemul nostru solar ar avea nouă planete în loc de opt așa cum se știa până acum, scrie The Sun.

Misterioasa planetă gigant ar avea de zece ori mărimea Terrei, iar oamenii de știință spună că aceasta se află dincolo de planeta Pluto.

Planeta este înconjurată de mister și se crede că este atât de mare încât o rotație completă în jurul Soarelui ar dura 20.000 de ani pământești.


Citește și: Socrul mic lovit de fulger în timp ce ținea un discurs la nunta fiicei


Teoriile care din jurul Planetei 9 au ieșit la lumină anul trecut, când oamenii de știință americani au observat un grup de planete mici denumite Obiecte Trans-Neptunian (TNOS) care se comporta ciudat. Cercetătorii de la Institutul de Cercetări din cadrul Institutului de Tehnologie din California au sugerat că atracția gravitațională a unei planete masive ar putea fi cauza comportamentului corpurilor cerești TNOS.

Dacă este adevărat, experții prevăd că Planeta 9 s-ar afla la o distanță de 20 de ori mai mare ed soare decât se află Pământul.

Dar doi astronomi de la Universitatea Complutense din Madrid au publicat recent un studiu în revista MNRAS: Letters, care indică faptul că există o nouă planetă. Ei au folosit o nouă tehnică pentru a analiza TNOS  și datele adunate indică faptul că o planetă mai mare le influențează mișcarea.

„Dacă nu există nimic care să le perturbeze, aceste obiecte trans-Neptuniane extreme ar trebui distribuite uniform, deoarece nu este nimic de evitat”, a explicat Carlos de la Fuente Marcos, unul dintre autorii studiului.


Citește și: Un nou caz de malpraxis? A murit după ce au tratat pentru constipație și a făcut atac cerebral


 

Close
Închide
  Close