Mergi direct la conținut »
Mii de familii din Timiș și Caraș-Severin sunt în continuare fără curent electric. Arafat anunță că vor fi trimise 10 generatoare de mare putere în cele două județe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mii de familii din Timiș și Caraș-Severin sunt în continuare fără curent electric. Arafat anunță că vor fi trimise 10 generatoare de mare putere în cele două județe

Mii de familii din Timiș și Caraș-Severin sunt în continuare fără curent electric. Arafat anunță că vor fi trimise 10 generatoare de mare putere în cele două județe

În județele Timiș și Caraș-Severin a fost decretată stare de urgență, după ce mii de familii au rămas fără curent, din cauza viscolului. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că va trimite câte cinci generatoare de mare putere în cele două județe, care să asigure alimentarea cu energie elctrică până ce liniile de distribuție vor fi reparate.

De Mihai Niculescu,

E-Distribuţie Banat a declarat stare de criză în vestul ţării, după ce aproape 200 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Eva Andreaş, prefectul judeţului Timiş, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce 12.000 de consumatori au rămas fără electricitate. Şi în judeţul Buzău, peste 15.000 de familii din 20 comune nu au curent electric, avariile apărând din cauza vântului puternic.

„Am luat decizia să trimitem un număr mare de generatoare electrice de foarte mare capacitate, achiziţionate recent tot din fonduri europene, de către IGSU, în cele două judeţe, ca să vină în sprijinul Enel. Vor fi cinci generatoare de 450 kVA la Timiş şi cinci generatoare de 540 kVA la Caraş-Severin şi vor sprijini populaţia până la momentul în care Enel va repune în funcţiune reţeaua de distribuţie”, a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Duminică, până la ora 18.00, este în vigoare o avertizare meteorologică de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emis codul portocaliu. În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h. Mii de locuinţe din zeci de localităţi din Timiş şi Vrancea nu au curent electric, iar 150 de arbori au fost doborâţi şi 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă, din cauza vântului şi a ninsorilor, potrivit IGSU..

Cu toate acestea, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că nu sunt drumuri închise şi că în ultimele două zile drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră. 1.113 utilaje au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.


Citește și: Iarna la malul Mării Egee. Cât te costă să-ți faci Crăciunul la Salonic. E mai ieftin decât pe Valea Prahovei!


 

Close
Închide
  Close