De Cristina Sterian,

”Dragi broșteneni, am fost informat că declarațiile lăsate la magazinele sătești se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiți respnsabili, să nu le vindeți intre voi, ele sunt gratuite și așa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog sa ma anunțați, să-mi spuneți persoana sau magazinul și voi solicita o verificare amănunțită din partea poliției, pentru ca cei care nu sunt corecți să fie identificați și sancționați.”, a scris primarul vrâncean pe facebook.

În același context, alesul local a făcut apel la oameni să nu se mai ”plimbe pe la vecini”, să nu mai socializeze și să iasă la cumpărături doar atunci câînd au cu adevărat nevoie, cu atât mai mult cu cât în comună sunt foarte mulți bătrâni vulnerabili în fața noului coronavirus:

”Totodată, vă rog să rămâneți în case. Nu mai socializați, nu vă plimbați pe la vecini, nu mergeți la cumpărături decât în cazuri de urgență, normal ar fi o dată la cateva zile.

După cum bănuiesc ca ati aflat, la Spitalul Militar Focșani, din 57 cadre medicale testate, 41 sunt infectate cu virusul. Nu ne permitem să ne îmbolnăvim atât timp cât și spitalul este infectat, nu sunt suficiente cadre ce ne pot trata, iar virusul, dacă ne luăm după teste, este printre noi.
In comuna noastră sunt multe persoane în vârstă și sunt cele mai firave în fața bolii.

Vă rog, vă rog și iar vă rog, stați în casă, nu vreau să plângem mai târziu, trebuie să ne vedem sănătoși și să trecem cu bine peste aceasta perioadă.
Stați în casă dacă vă pasă de cei de langa voi: vecini, prieteni, rude, consateni, bătrâni, bolnavi, copii!”

Contactat astăzi, primarul comunei Broșteani a declarat că a ales să facă această postare pe facebook după ce a fost înștiințat de localnici că declarațiile pe propria răspundere se vând cu un leu în magazinele din sat, însă el nu poate face mai mult, ci alte instituții se pot sesiza și dispune măsuri

Noi am adus aceste declarații printate în locurile în care știm că oamenii ajung, la magazinele din comună, pentru a nu trimite pe ci9neva cu ele din poartă în poartă, dar am fost înștiințat că unii au înțeles să le vândă cu un leu bucata. Așa ințeleg românii starea de urgență și situația în care ne aflăm. Căutăm dezinfectați de atâta vreme, sunt de cinci ori mai scumpi, dar nici așa nu-I găsim.

Emilian Dumitriu, primarul Comunei Broșteni, jud. Vrancea:
Citeşte şi:

Imagini incredibile la Dej. În plină pandemie, oamenii stau înghesuiți în transportul în comun

Spitalul din Deva, în carantină. Nimeni nu intră și nu iese timp de 14 zile. Cinci cadre medicale și 13 pacienți sunt infectați

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile