Mergi direct la conținut »
Social-democraţii nu ştiu dacă merg la consultările de la Cotroceni. Ţuţuianu: "E o chestiune de imagine!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Social-democraţii nu ştiu dacă merg la consultările de la Cotroceni. Ţuţuianu: "E o chestiune de imagine!"

Social-democraţii nu ştiu dacă merg la consultările de la Cotroceni. Ţuţuianu: „E o chestiune de imagine!”

PSD nu a anunţat încă dacă va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema justiţiei. Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu consideră că a decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca partidele parlamentare la consultări pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei reprezintă în momentul acesta "doar o chestiune de imagine", pentru că aceste consultări trebuiau făcute în urmă cu doi ani. PNL, PMP şi USR au anunţat că vor participa la discuţiile cu şeful statului.

De Valentina Postelnicu,

„Nu ştiu dacă PSD va merge. Nu am avut o asemenea discuţie (…). În ceea ce mă priveşte, cred că aceste consultări pe Justiţie făcute acum sunt doar chestiuni de imagine. Ele poate că ar fi trebuit făcute în urmă cu doi ani de zile, pentru că punerea de acord a legislaţiei naţionale cu deciziile CCR, cu recomandările Comisiei de la Veneţia ori cu directivele europene, cum este cea privind prezumţia de nevinovăţie, este importantă şi trebuie să intereseze întreaga societate românească. Astăzi cred că este un exerciţiu de imagine, taberele sunt foarte clar conturate”, a spus Ţuţuianu luni la Senat.

PSD anunţă că în Parlament trebuie „reactivată” activitatea comisiei speciale care a dezbătut aceste legi şi Codurile penale.

„Să vedem care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia, să revedem hotărârile CCR, să vedem practica europeană în materie şi să încercăm să corectăm acele elemente de neconstituţionalitate sau asupra cărora Comisia de la Veneţia a exprimat anumite rezerve şi, în felul acesta, să dăm ţării, cetăţenilor o lege penală şi procesual-penală mai bună”, a adăugat Ţuţuianu.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, miercuri, de la ora 15,00, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei, a informat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Pedofilul care se plimba nestingherit prin fața școlii l-a determinat pe avocatul Fesan din Bacău să propună un proiect de lege, inițiat apoi de deputata Bîzgan și votat luni în Senat!

Close
Închide
  Close