Mergi direct la conținut »
Șofer din Vaslui, reținut după aproape un an de la un accident în care au murit doi oameni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Șofer din Vaslui, reținut după aproape un an de la un accident în care au murit doi oameni

Un șofer de 20 de ani, din municipiul Huși, a fost reținut, luni, pentru ucidere din culpă, după ce anchetatorii au stabilit, pe baza expertizelor, că este autorul unui accident petrecut în urmă cu un an și soldat cu moartea a doi oameni. Tânărul ajuns acum în arest a fost singurul care a scăpat cu viață, deși a stat în agonie mai bine de 16 ore. 

De Theodor Istrate,

La aproape un de la accidentul petrecut pe un drum național de pe raza comunei Vetrișoaia, în urma căruia șeful postului de poliție de acolo, în vârstă de 23 de ani, și un prieten de-al acestuia, de 28 de ani, au murit, anchetatorii au stabilit vinovatul.

Inițial, polițiștii au mers pe varianta că polițistul s-ar fi aflat la volan, însă probele strânse la dosar au arătat că, în fapt, tânărul de 20 de ani a condus mașina în momentul în care aceasta a părăsit drumul național DN 24A și s-a răsturnat într-o râpă.

”Au existat mai multe probe coroborate care au condus la concluzia că tânărul de 20 de ani se afla la volan. Pe lângă expertizele făcute, polițiștii au și declarațiile martorilor, care afirmă că l-au văzut pe bărbat la volanul autoturismului”, a precizat, luni, pentru Libertatea inspectorul-șef al Poliției Județene Vaslui, Mihai Gabrieal Panțiru.

La scurt timp după producerea accidentului de la Vetrișoaia, polițiștii au constatat, în urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere ale primăriei pe raza căreia s-a petrecut evenimentul rutier, că tragedia a avut loc cu aproximativ 16 ore înainte ca victimele să fie descoperite.

Cei care au găsit mașina răsturnată au fost ciobanii unei stâne. În urma cercetărilor, anchetatorii au mai stabilit că cei trei tineri aflați în mașină se întorceau de la pescuit, din zona Vetrișoaia, și se îndreptau spre casă, în municipiul Huși.

Într-o curbă deosebit de periculoasă, șoferul nu a mai efectuat virajul la stânga și a ieșit în afara șoselei, plonjând într-o râpă plină cu vegetație de aproximativ cinci metri.

Doi din cei trei tineri aflați în mașină au fost aruncați în exterior. Bărbatul de 20 de ani care a scăpat cu viață ar fi fost găsit pe bancheta din spate a autoturismului, cu traumatism cranian, fractură deschisă de tibie, traumatism abdominal și hipotermie.

Deși a fost găsit conștient după 16 ore de la producerea accidentului, acesta nu a putut povesti atunci polițiștilor nimic din ceea ce s-a întâmplat.

Close
Închide
  Close