Mergi direct la conținut »
UPDATE. Șoferi din Galați și Brăila, în marș spre București pentru susținerea autostrăzii pentru regiunea Moldovei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. Șoferi din Galați și Brăila, în marș spre București pentru susținerea autostrăzii pentru regiunea Moldovei

Șoferi din Galați și Brăila au pornit, sâmbătă dimineață, cu mașinile spre București pentru susținerea construcției unei autostrăzi pentru județele din regiunea Moldovei. Prin acest demers, ei vor să atragă atenția autorităților de necesitatea dezvoltării infrastructurii de transport în zona de sud a Moldovei.

De Ovidiu Matache,

UPDATE. Șoseaua Kiseleff din Capitală a fost blocată, sâmbătă seară (19 mai 2018) de protestatarii veniţi cu maşinile din județele Moldovei, dar şi din Transilvania, după ce Jandarmeria nu le-a permis accesul în Piaţa Victoriei.

Protestatarii au plecat sâmbătă dimineaţă din Iaşi spre Bucureşti, cu maşinile, în semn de nemulţumire faţă de lipsa autostrăzilor, au fost întâmpinați la Focșani de mascați. Mai mult, TIR-urile au fost oprite la Adjud, tot în judeţul Vrancea.

Manifestanții ajunși în București au cerut construirea autostrăzilor Iași-Târgu-Mureș, respectiv Iași-București.

Sute de soferi care se îndreaptau spre București pentru a protesta în Piața Victoriei față de lipsa autostrăzilor în Moldova au fost întâmpinați la Focșani de mascați. Mulți au părăsit coloana de frică, ne-a declarat unul dintre initiatorii marțului,  Cătălin Urtoi de la Asociația  „Împreună pentru A8”, potrivit Europafm.ro.

Mai mult, TIR-urile au fost oprite la Adjud, tot în județul Vrancea.

La 17.45, coloana de aproximativ 200 de mașini a ajuns în București, însă jandarmii și politistii nu le-au permis să intre cu mașinile în Piața Victoriei.

Mașinile au fost blocate pe Șoseaua Kisellef, la câteva sute de metri distanță de clădirea Guvernului. După mai bine de o oră și jumătate de negocieri cu jandarmii, manifestanții au fost lăsați să treacă cu mașinile prin Piața Victoriei, dar fără să staționeze.

Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
Recomandări
Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
 

Ulterior, protestatarii au fost blocați în fața Televiziunii Române, dar și pe Calea Floreasca. Spun că au fost păcăliți de poliție, care le-a promis că îi lasă să parcheze mașinile lângă Piața Victoriei, ca să poată protesta apoi pe jos. În cele din urmă, au parcat mașinile pe Șoseaua Kiseleff și au mers pe jos în Piața Victoriei, pentru a-și striga nemulțumirile.


Șoferii, care susțin construția unei autostrăzi pentru județele Moldovei, și-au dat întâlnire pe Facebook în parcarea din fața Sălii Sporturilor din municipiul Galați, de unde au pornit cu opt mașini și două motociclete către municipiul Tecuci, acolo urmând să se intersecteze cu alți șoferi din județele Iaşi, Bacău, Suceava și Botoșani, care se îndreaptă spre Bucureşti.

Șoferii din Galați și Brăila spun că prin acest demers vor să atragă atenția autorităților că este nevoie de dezvoltarea infrastructurii de transport în zona de sud a Moldovei.

“Fără aeroport și autostradă nu ne putem dezvolta economic în această zonă, vrem să transmitem un mesaj astfel încît aceste proiecte de infrastructură să fie luate în considerare. Este adevărat, astăzi  suntem mai puțini decât ar trebui, dar e un început iar mesajul va fi transmis. Ieri eram și mai puțini, mîine poate vom fi mai mulți”, a spus un participant la marș.

Acțiunea a fost inițiată pe Facebook de mai multe grupuri civice.

”Moldova vrea Autostradă” nu este doar o campanie civică apolitică, referitoare la construcția autostrăzii Bucureşti -Iasi, ci reprezintă și inițiativa și voința tuturor celor care au acest scop comun. Autostrada Bucureşti – Iaşi poate fi liantul care facilitează apropierea dintre oameni, care unește localități, regiuni, provincii, țări. Construcția acestei autostrăzi nu trebuie să rămână doar un subiect pentru dezbateri și argumentări, deoarece aceasta este vitală pentru dezvoltarea mediului economic și social din intreaga zonă. Atât Galaţiul, cât si Brăila susţin construcţia acestei autostrăzi şi dezvoltarea infrastructurii zonei metropolitane, cu investiţii majore şi sustenabile”, au anunțat, pe Facebook, organizatorii.

Citește și: Uber, acuzată că a impus o taxă ascunsă. Ce pățești după 15 kilometri și ce spune compania

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close