MENIU CAUTĂ

Şoferii vor continua să viseze la Autostrada Sebeş – Turda. O inspecţie în teren a stabilit că Lotul 3, singurul finalizat, nu este sigur pentru circulaţie

Distribuie

Şoferii care au sperat că vor circula cel puţin pe câţiva kilometri din Austrada Sebeş - Turda vor continua să viseze în continuare deoarece Lotul 3, singurul finalizat, nu poate fi dat în folosinţă deoarece nu întruneşte elementele pentru siguranţa rutieră.

Aceasta este o primă concluzie a unei inspecţii în teren derulată, marţi, de o comisie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care a verificat lotul 3, al Autostrăzii Sebeş – Turda. Tronsonul de aproximativ 12 kilometri care leagă municipiul Aiud şi Decea este singurul finalizat în momentul de faţă, însă, potrivit specialiştilor CNAIR, prezintă mai multe neconformităţi precum exces de bitum sau probleme legate de aderenţa asfaltului.

Purtătorul de cuvânt al al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Şerbănescu, a declarat jurnaliştilor la finalul inspecţiei că nu sunt întrunite elementele pentru siguranţa rutieră şi cel mai probabil lotul va fi deschis doar în următoarele luni.

„Eu zic că până în maximum luna martie, ca să dau, aşa, un termen realist, se va putea circula, dar în condiţiile în care constructorul va înţelege că nu se mai face rabat de la calitate în România. Nu cerem alt tip de calitate decât cel care se practică în ţările europene”, a spus Şerbănescu.

Comisia de inspecţie a constatat neconformităţi pe lotul de autostradă, unele dintre acestea fiind constatate şi în noiembrie 2017.

„Vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi (marţi – n.r.) în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte aţi văzut, există aceste neconformităţi. Se va întruni comisia va studia inclusiv documentele şi, în funcţie de ce se va stabili, se va decide dacă se acordă sau nu recepţia”, a afirmat Alin Şerbănescu.

Neconformităţile sunt legate de exces de bitum, probleme legate de rugozitate, respectiv aderenţa în sine a asfaltului, şi de elemente de planeitate executate neconform, care ar putea crea probleme circulaţiei.

„Nu ne antepronunţăm, dar elementele pentru siguranţa rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce priveşte partea de drum”, a conchis Şerbănescu.

Autostrada Sebeş – Turda are în total 70 de kilometri şi ar fi trebuit finalizată în 2016, lucrarea fiind împărţită pe patru loturi. Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş –Turda are aproximativ 12,5 kilometri, fiind între Aiud şi Decea.

Citește și: Autostrada „România” | Milioane de euro pentru „hârtii” care expiră

Citește mai multe despre Autostrada și Autostrada Sebeș-Turda pe Libertatea.

Comentarii