Mergi direct la conținut »
Soluția Ministerului Sănătății pentru lipsa medicilor la Secția de Cardiologie a SJU Craiova: gărzi la domiciliu pentru intervenția în cazuri de urgență
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Soluția Ministerului Sănătății pentru lipsa medicilor la Secția de Cardiologie a SJU Craiova: gărzi la domiciliu pentru intervenția în cazuri de urgență

Soluția Ministerului Sănătății pentru lipsa medicilor la Secția de Cardiologie a SJU Craiova: gărzi la domiciliu pentru intervenția în cazuri de urgență

Pentru că, în acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova nu are numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în cardiologie intervențională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenția în cazuri de urgență, arată Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Această soluție este practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal. În trecut, SCJU Craiova a scos la concurs posturi de specialiști, însă acestea nu au fost ocupate. Posturile vor fi scoase din nou la concurs, pentru a crea posibilitatea înființării unei linii de gardă în cardiologie intervențională, precizează Ministerul Sănătății.

„Procedurile aplicate în acest caz au fost corecte. Pacientul a avut parte de cele mai bune îngrijiri. Însă, avem nevoie de medici specialiști în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Am convingerea că majorările salariale acordate de Guvern anul acesta, achizițiile de aparatură de înaltă performanță și proiectele noilor spitale vor determina medicii să rămână în țară, unde avem mare nevoie de personal”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Referindu-se la cazul lui Florin Busuioc, reprezentanții MS spun că specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au intervenit corect și la timp în cazul actorului care a făcut infarct la finalul unui spectacol la Craiova.

În aproximativ 3 ore din momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la SCJU Craiova, medicii specialiști au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Operația a fost realizată în cadrul Clinicii de cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de dr. Eugen Țiereanu, medic rezident anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist cu competență europeană în electrofiziologie.

Citește și: Detaliul care a făcut diferența între viață și moarte, în cazul lui Florin Busuioc. „A contat enorm”

 

Close
Închide
  Close