UPDATE 6 martie, ora 18.30: Fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i s-a făcut rău în ambulanța care a venit s-o transporte de la arest la spital. Medicii i-au pus o perfuzie, după ce Sorina Pintea nu ar fi mâncat mai multe ore. Fostul ministru al Sănătății suferă de o boală autoimună rară.

UPDATE 6 martie, ora 14:50 Instanța a respins arestul preventiv pentru Sorina Pintea, care a fost pusă sub control judiciar, a informat g4media.ro.

Prin urmare, Sorina Pintea scapă de arest si va trece sub control judiciar.

Astăzi dimineață, Sorina Pintea a fost adusă din Arestul Central al Poliției Capitalei cu o dubă și fără să fie încătușată.

UPDATE 6 martie, 13:50 Conform unei informări de presă făcute de secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu, „ieri, 5 martie, în intervalul 17:40-18:35, în contextul acordării asistenței medicale, medicul unității a adus la cunoștința persoanei respective și posibilitatea de a fi transferată la un spital penitenciar. Persoana a refuzat în scris transferul”.

Totodată, reprezentantul MAI a precizat că „ulterior, în jurul orei 19:00, i s-a asigurat, la cerere, efectuarea unei convorbiri telefonice, în condiții de confidențialitate, cu unul dintre avocații săi”.

Contrar afirmațiilor și acuzaților apărătorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posiblitatea transferului într-un spital din rețeaua Ministerului Justiției. Este regretabil că se prezintă informații neadevărate, cu scopul de a denigra imaginea MAI

Bogdan Despescu, reprezentant MAI:

UPDATE 6 martie, 12.50: Sorina Pintea va fi transportată la Spitalul Universitar pentru investigații. Conform Antena 3, aceasta va efectua un RMN pentru a se stabili cu exactitate starea de sănătate.

UPDATE 6 martie, ora 12:30 Unul dintre avocaţii Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, a declarat că fostul ministru al Sănătății a negat în sala de judecată acuzaţiile aduse.

Totodată, potrivit lui Mocanu, Sorina Pintea a solicitat înlăturarea de la dosar a mai multor probe, deoarece ar fi fost obţinute nelegal de anchetatori.

„În mod ferm, neagă acuzaţia care îi este adusă. S-a solicitat înlăturarea mai multor mijloace de probă ca fiind obţinute în mod nelegal şi chiar şi acel flagran. Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, şi în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital”, a spus avocatul, potrivit Agerpres.

„Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o aşteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale, fără a avea frică că vor avea repercusiuni dacă îi vor face analizele în mod corect şi fără să fie tratată sub momentul tensiunii şi presiunii”, a mai precizat acesta.

Sorina Pintea nu a putut să mănânce, pentru că suferă de acea disfagie, ceea ce nu îi permite să înghită nimic. Trebuie să mănânce doar prin perfuzie, lucru care nu s-a întâmplat

Avocat Sorina Pintea:

UPDATE 6 martie, ora 12:15 Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare cu privire la contestaţia depusă de Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă.

UPDATE 6 martie, ora 11:05Doi judecători discută acum contestaţia depusă de Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Ședința de judecată este nepublică.

Sorina Pintea este reprezentată în instanţă de doi avocaţi, printre care şi Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, care a pledat în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

UPDATE 9:15 Sorina Pintea a ajuns la Curtea de Apel București fără cătușe la mâini:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav GaneaIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Conform procurorilor DNA, „în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică”.

Marcel Vela: „Sorina Pintea a refuzat transferul la Spitalul Penitenciar Mioveni”

Sorina Pintea a fost scoasă pe 3 martie din arestul Poliţiei, fiind transportată la o unitate medicală din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate. În presă au apărut imagini cu Pintea încătuşată, în timp ce era dusă la spital. Avocații fostului ministru al Sănătății au considerat acest lucru drept umilitor și degradant.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că Sorinei Pintea, aflată în arest preventiv la Arestul Central al Poliţiei, i s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, însă aceasta nu a acceptat, aşa că s-a luat măsura de a-i fi asigurată asistenţă medicală permanentă.

„S-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar ea nedorind să fie transferată acolo, s-a luat măsura să i se asigure asistenţă medicală permanentă 24 de ore din 24 la Arestul Central al Poliţiei”, a afirmat Vela într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea Plus, potrivit Agerpres.


Citeşte şi:

Prima reacție DNA, după ce Sorina Pintea a fost dusă în cătușe la spital: „Nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul DNA nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în arest preventiv”

Soțul Sorinei Pintea a trimis o scrisoare deschisă: „Asist cum este omorâtă soția mea, ceas cu ceas”

Marcel Vela explică de ce a fost adusă Sorina Pintea încătuşată la spital. De vină este un ordin din 2018, când ministru era Carmen Dan

Urmărește-ne pe Google News
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Playtech.ro
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Petrecere sângeroasă într-o vilă din Bușteni. Fiul fostului lider al clanului Sportivilor și-a înjunghiat în cap prietenul și s-a făcut nevăzut
Observatornews.ro
Petrecere sângeroasă într-o vilă din Bușteni. Fiul fostului lider al clanului Sportivilor și-a înjunghiat în cap prietenul și s-a făcut nevăzut
Horoscop 27 ianuarie 2022. Peștii s-ar putea să se streseze singuri, într-un mod inutil și ciudat, prin pesimism exagerat
HOROSCOP
Horoscop 27 ianuarie 2022. Peștii s-ar putea să se streseze singuri, într-un mod inutil și ciudat, prin pesimism exagerat
O rachetă scăpată de sub control este în curs de coliziune cu Luna. Ce se poate întâmpla
Știrileprotv.ro
O rachetă scăpată de sub control este în curs de coliziune cu Luna. Ce se poate întâmpla
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată