Mergi direct la conținut »
Melania Trump, acuzată de plagiat. Soția miliardarului a copiat un discurs susținut de Michelle Obama în urmă cu opt ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Melania Trump, acuzată de plagiat. Soția miliardarului a copiat un discurs susținut de Michelle Obama în urmă cu opt ani

Convenția Republicană | Soția miliardarului Donald Trump, care va fi învestit drept candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, este acuzată de plagiat. Melania Trump a susținut în cadrul Convenției Naționale Republicane un discurs care seamănă izbitor de mult cu cel rostit de Michelle Obama, în 2008, când soțul ei, Barack Obama, era candidatul democrat la alegerile prezidențiale.

“De la o vârstă mică, părinţii mei mi-au insuflat valorile că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce îşi doreşti în viaţă, că legământul tău este cuvântul tău şi că trebuie să faci ceea ce spui şi să îţi ţii promisiunea, că trebuie să tratezi oamenii cu respect”, a spus Melania Trump.

“Barack şi cu mine am fost crescuți cu atât de multe dintre aceleaşi valori: că trebuie să munceşti din greu pentru ceea ce îşi doreşti în viaţă, că legământul tău este cuvântul tău şi că trebuie să faci ceea ce spui, că trebuie să tratezi oamenii cu demnitate şi respect”, a spus Michelle Obama în urmă cu opt ani.

“Aceasta este o lecţie pe care i-o transmit fiului nostru şi trebuie să le oferim aceste lecţii multor generaţii viitoare. Pentru că vrem ca toţi copiii acestei naţiuni să ştie că singura limită pentru realizările tale este puterea viselor tare şi dorinţa ta de a munci pentru ele”, a mai spus soţia omului de afaceri luni seară.

Acest pasaj seamănă izbitor de mult cu discursul Primei Doamne: “Barack şi cu mine ne-am construit viaţa ghidaţi de aceste valori şi le transmitem următoarei generaţii. Pentru că vrem ca atât copiii noştri – şi toţi copiii acestei naţiuni – să ştie că singura limită pentru realizările tale este amploarea viselor tale şi dorinţa de a munci pentru ele”.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Reprezentanții lui Donald Trump nu au răspuns imediat în urma acestor acuzații. Cu toate acestea, Donald Trump și-a lăudat soția, în urma acestui discurs, printr-o postare pe Twitter, scrie Los Angeles Times.

Pe lângă paragraful care pare să fi fost copiat din discursul lui Michelle Obama,  Melania Trump a afirmat că soțul ei este „un lider incredibil” și că acesta este „pregătit să conducă țara”, notează AFP.

„El nu va abandona niciodată și, cel mai important, nu va ceda niciodată”, a declarat Melania Trump, în discursul ei de 15 minute, susținut în fața miilor de delegați și invitați ai Partidului Republican la Convenția Națională din Cleveland.

Donald și Melania Trump, conventia republicana Cleveland - EPA

„Donald vrea să reprezinte toți oamenii, nu doar pe unii. Aceasta îi include pe creștini, evrei și pe musulmani. Aceasta îi include pe hispanici, pe afroamericani și pe asiatici, pe cei săraci și clasa mijlocie”, a adăugat aceasta, deși campania prezidențială a fost marcată de numeroase declarații controversate făcute de Donald Trump la adresa imigranților.   În timpul campaniei, Melania Trump, în vârstă de 46 de ani, nu a fost extrem de implicată, fostul model preferând să se ocupe de educația fului lor Barron, în vârstă de 10 ani.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 

Citește și: Campania electorală din SUA, la faza pe neveste! Soția lui Trump GOALĂ pe internet

În timpul discursului de la Cleveland, ea a încercat să umanizeze imaginea miliardarului, însă, desigur, toată atenția s-a îndreptat către paragraful care  seamănă izbitor de mult cu cel rostit de Michelle Obama în urmă cu opt ani.

În cazul în care Donald Trump ar câștiga alegerile prezidențiale din SUA, Melania Trump ar fi o Primă Doamnă atipică. Ea ar fi prima locatară a Casei Albe a cărei limbă maternă nu este engleză. Melanija Knavs, așa cum era numită înainte de a se căsători cu miliardarul republican, s-a născut în fosta Iuboslavie, iar în 1996 s-a mutat în Statele Unite. O altă premieră pentru Casa Albă este faptul că Melania este a treia soție a miliardarului, cei doi căsătorindu-se în 2005.  În plus, o altă noutate pentru Statele Unite ar fi faptul că Prima Doamnă ar fi un fost manechin.

Citește și: Alegeri SUA| Donald Trump și femeile. Cu cine s-a iubit miliardarul

Close
Închide
  Close